čović poslao bradari imena

Ovo su ministri u Vladi FBiH ispred HDZ-a

Front 28.03.23, 16:59h

Ovo su ministri u Vladi FBiH ispred HDZ-a
Prema prijedlogu HDZ-a, Ministarstvo zdravstva vodio bi Milenko Bevanda, dok je za ministara prostornog uređenja predložen Željko Nedić

 

 

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović uputio je predsjednici Federacije BiH Lidiji Bradari listi kandidata ove stranke za sastav nove Vlade FBiH.


 
Prema ovoj kandidatskoj listi u koju je uvid imala Fena, HDZ za ministra finansija predlaže Toni ja Kraljevića, za ministra pravde Vedrana Škobića, a za ministricu kulture i sporta Sanju Vlaisavljević.

 

Prema prijedlogu HDZ-a, Ministarstvo zdravstva vodio bi Milenko Bevanda, dok je za ministara prostornog uređenja predložen Željko Nedić.

 

Ranije danas su Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara i dva potpredsjednika, Refik Lendo i Igor Stojanović održali sastanak na temu imenovanja Vlade Federacije BiH.

 

Ustavni rok za imenovanje ističe naredne sedmice te je ovo bila glavna tema sastanka.

 

Kako je saopćeno nakon tog sastanka, Bradara je informirala potpredsjednike kako će sutra donijeti odluku o imenovanju Vlade i dostaviti je potpredsjednicima na suglasnost. Stojanović je najavio svoju suglasnost, dok je Lendo ostao pri dosadašnjem stavu

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI