Irdin Bajrović žestoko reagira

Ne može Almir Mujkanović biti javni pravobranilac Grada Mostara dok se suočava s ozbiljnim optužbama za kriminal!

Front 26.03.23, 14:42h

Ne može Almir Mujkanović biti javni pravobranilac Grada Mostara dok se suočava s ozbiljnim optužbama za kriminal!
Pitam ih, ako sutra Mujkanović bude pravosnažno osuđen, šta će reći javnosti, zašto su ga imenovali dok je bio pod sumnjom? Zar nemaju nikog u tom mostarskom SDA-u i HDZ-u bez sumnje u kriminal?

 


Dugogodišnji direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović imenovan je za javnog pravobranioca Grada Mostara. Odluku o njegovom imenovanju donio je gradonačelnik Mario Kordić, a Gradsko Vijeće potvrdilo dvotrećinskom većinom. Tim povodom reagovao je Irdin Bajrović iz mostarskog odbora Naše stranke.


- Imenovanje Almira Mujkanovića na poziciju pravobranica neodgovorno je i prema instituciji Grada prema javnosti te dodatno narušava povjerenje građana u sistem. Ne želim Mujkanoviću dokinuti pretpostavku da je nevin dok se ne dokaže suprotno, ali činjenica je da je Tužiteljstvo HNK formiralo predmet o kupovini pozorišnih stanova za otprilike 200 KM po metru kvadratnom te da se u vezu s tim dovodi i Mujkanović.


Također, protiv njega postoji i kaznena prijava da je pozorište za vrijeme njegovog direktorovanja sklapalo sumnjive ugovore s firmama bliskim SDA-u. Sve ovo, iako još nedokazano, diskvalificira Mujkanovića za mjesto pravobranioca.


Naravno, za Mujkanovićevo imenovanje odgovornost snose i gradonačelnik Mario Kordić te svi vijećnici koji su glasali za, a posebno predsjedavajući Gradskog vijeća Salem Marić. Pitam ih, ako sutra Mujkanović bude pravosnažno osuđen, šta će reći javnosti, zašto su ga imenovali dok je bio pod sumnjom? Zar nemaju nikog u tom mostarskom SDA-u i HDZ-u bez sumnje u kriminal? - pita se Bajrović u svom reagiranju.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI