VIJESTI IZ BIHAMK-a

Ova dva granična bh. prelaza danas je bolje zaobići: Gužve i duga čekanja... Na ostalim zadržavanje do 30 minuta

Hronika 26.03.23, 14:35h

Ova dva granična bh. prelaza danas je bolje zaobići: Gužve i duga čekanja... Na ostalim zadržavanje do 30 minuta
Nesmetano je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise

 

 

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.


Nesmetano je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.


Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.


Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.


Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI