SVIMA SE ZAHVALILA NA PODRŠCI

Dalija Konaković ponovo se oglasila: Prihvatili su lažni narativ da sam ja službenica 'dedždžala/antikrista'!

ŽENA iN 25.03.23, 20:25h

Dalija Konaković ponovo se oglasila: Prihvatili su lažni narativ da sam ja službenica 'dedždžala/antikrista'!
"Napad na mene pretpostavljam da smatraju časnom metodom u borbi protiv đavola"

 

 

 

Novinarka Al Jazeere Balkans Dalija Hasanbegović–Konaković oglasila se još jednom na društvenim mrežama o prijetnjama koje je dobijala i dobija i dalje. Zahvalila se svima na podršci.


– Beskrajno vam svima hvala za ogromnu podršku. Iskreno ste me zapanjili i potvrdili da nas i dalje ima puno više civilizovanih i normalnih nego nasilnika koji smatraju da im je baš sve dopušteno.


Hajka na mene ulazi u petu godinu. I postala je vrlo brutalna jer nakon 48 mjeseci laži, montaža i pravljenja mete od mene uspjeli su me potpuno dehumanizirati u glavama tih “sljedbenika”, toliko da ljudi sasvim slobodno pod svojim imenom pišu neprihvatljive javne komentare ili šalju takve poruke.


Oni su prihvatili lažni narativ da sam ja službenica “dedždžala/antikrista”, kako su me u svojim konstrukcijama označili, i napad na mene pretpostavljam da smatraju časnom metodom u borbi protiv đavola.


U svoje laži uključuju moju sestru, njenu porodicu pa čak i mog oca koji je poginuo prije 33 godine. Ne postoje granice.


I dok mi se stomak okrene kad pročitam gadosti i uvrede zaluđenih “sljedbenika”, oni su samo simptom. Uzrok i krivci su oni koji od mene prave metu već četiri godine. Moć i osjećaj nedodirljivosti im je omogućilo naše pravosuđe - napisala je Dalija na Twitteru.

 

dalija-konakovic-tvit


Podsjećamo Dalija Hasanbegović-Konaković se već duže vrijeme nalazi na meti govora mržnje i cyber nasilja po društvenim mrežama, a prije nekoliko dana na Twitteru je sve te zastrašujuće prijetne i javno objavila.

 

(DEPO PORTAL/ad)