Vrši se uviđaj

Udario je voz: U nesreći kod Konjica smrtno stradala maloljetnica

Hronika 23.03.23, 13:28h

Udario je voz: U nesreći kod Konjica smrtno stradala maloljetnica
Podsjećamo, jutros u 8:40h PS Konjic zaprimila je prijavu da je putnički voz koji se kretao na relaciji Sarajevo – Čapljina, u mjestu Cerići, udario nepoznatu žensku osobu

 

 

Iz Operativnog centra Policijske uprave Konjic kontinuirano informišu o tragičnom događaju koji se jutros dogodio kod Konjica.


- Dijelom uviđajnih radnji konstatovano je da se radi o mlađoj ženskoj osobi najvjerovatnije romske nacionalnosti čiji identitet nije utvrđen jer nisu pronađeni nikakvi dokumenti koji bi upućivali na njen identitet. Identitet se utvrđuje, uviđaj je u toku i više informacija ćemo imati po završetku uviđaja – kazao je za Radiokonjic.ba Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic.


Kantonalna tužiteljica u ovom slučaju Sanja Šurković je izjavila za Radio Konjic da će istraga pokazati o čemu se radi, ali da prema dosadašnjim podacima koji su prikupljeni na terenu i onome što se vidjelo ukazuje na to da se radi o maloljetnoj osobi koja nije obraćala pažnju na upozorenja koja su joj davali iz voza, te da je zvučnim signalom upozoravana u više navrata da se skloni sa pruge.
 

Podsjećamo, jutros u 8:40h PS Konjic zaprimila je prijavu da je putnički voz koji se kretao na relaciji Sarajevo – Čapljina, u mjestu Cerići, udario nepoznatu žensku osobu.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI