NAKON SUKOBA SA STANIVUKOVIĆEM

Sada je već izvjesno: SDS je zove u svoje redove, ali Jelena Trivić osniva novu političku stranku

Front 22.03.23, 17:56h

Sada je već izvjesno: SDS je zove u svoje redove, ali Jelena Trivić osniva novu političku stranku
U prethodnom periodu Trivićeva se povukla iz političkog života, ušla u sukob sa Draškom Stanivukovićem optužujući ga za saradnju u izbornoj krađi sa Miloradom Dodikom i tvrdeći da neće ostati u PDP bude li u stranci i Stanivuković

 

 


Milan Miličević prvi je političar koji je potvrdio da Jelena Trivić osniva novu političku opciju u Republici Srpskoj. V.d. predsjednika SDS govorio je o tome nakon sjednice Predsjedništva SDS, odgovarajući na novinarska pitanja.


- Ja želim Jeleni Trivić da uspješno završi i osnuje svoju političku stranku - rekao je ističući da očekuje da ostanu zajedno “na putu rušenja aktuelne vlasti”.


- Jeleni Trivić želim svu sreću. Ja sam lično kao v.d. predsjednik SDS ponudio Jeleni Trivić da bude dio SDS, to bi bilo zadovoljstvo - rekao je on.


Podsjetimo, Jelena Trivić bila je kandidatkinja PDP koju je podržao i SDS u trci za predsjednika Relublike Srpske. U izbornoj noći proglasila je pobjedu, a zvanične rezultate koje je objavio CIK, po kojima je predsjednik RS Milorad Dodik, Trivićeva, kao i formalno PDP i dalje spore tvrdnjama da su izbori pokradeni.


Povlačenje i sukob sa Stanivukovićem


U prethodnom periodu Trivićeva se povukla iz političkog života, ušla u sukob sa Draškom Stanivukovićem optužujući ga za saradnju u izbornoj krađi sa Miloradom Dodikom i tvrdeći da neće ostati u PDP bude li u stranci i Stanivuković.


Prethodnih dana pojedini mediji su pisali da je Trivićeva predala dokumentaciju za registraciju stranke u kojoj bi se, navodno, trebao naći Ljubiša Petrović, SDS-ov gradonačelnik Bijeljine.


“Ljubiša Petrović jednako SDS, SDS jednako Ljubiša Petorivić to nema potrebe da se dovodi u pitanje”, rekao je Petrović demantujući navode o izlasku i stranke, prenio je N1.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI