VIDEO/ SNSD-ova Milica Ijačić ima rješenje

Izjava u NSRS: Da poštujemo 9. Božiju zapovijest, ne bi nam trebala kriminalizacija klevete

Front 22.03.23, 13:02h

Izjava u NSRS: Da poštujemo 9. Božiju zapovijest, ne bi nam trebala kriminalizacija klevete
Nastavljena je rasprava o Krivičnom zakoniku, a riječ je dobila SNSD-ova Milica Ijačić koja je sve podsjetila na devetu Božju zapovijest

 

 

U Narodnoj skupštini Republike Srpske nastavljena je rasprava o Krivičnom zakoniku, a riječ je dobila SNSD-ova Milica Ijačić koja je sve podsjetila na devetu Božju zapovijest.

 

“Podsjetiću nas sve na devetu Božiju zapovijest koja kaže: ‘Ne reci lažna svjedočanstva na bližnjega svoga”. Ako ne iznosimo laži nećemo se ni bojati kazni koje su stavljene u ovom zakonu'”, zaključila je Ijačić.

 

“Ako bismo se vodili devetom Božijom zapoviješću onda nam ne bi ni trebao zakon i ne bismo morali uređivati sistem. Međutim da smo društvo koje nažalost mora da bude uređeno jednim ovakvim zakonom govore i članovi zakona 16a, član 4 takođe 170a i mnogi drugi”, istakla je ona dodajući da svjedočimo čestoj zloupotrebi ličnih podataka na društvenim mrežama.


“Svjedoci smo da se vrlo često prave lažni profili sa lažnim fotografijama da se vrlo često dijele tuđi videozapisi. Da imamo određene situacije gdje su neka lica zbog ovakvih stvari, nažalost, morala da posegnu za tužnim stvarima što je dovelo do smrtnih posljedica”, rekla je Ijačić tvrdeći da je društvo zbog toga došlo u situaciju da iziskuje zaštitu od ovakvih stvari.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI