Boravila u Briselu

Posjeta nije prošla idealno, Borjani Krišto upućena kritika: Evo šta je EU zamjerila našoj zemlji

Front 21.03.23, 18:15h

Posjeta nije prošla idealno, Borjani Krišto upućena kritika: Evo šta je EU zamjerila našoj zemlji
Uputila je predsjednica EP-a i jednu kritiku Borjani Krišto, ali koja se generalno odnosi i na neke druge političke zvaničnike u našoj zemlji

 

 

Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, jučer i danas boravi u zvaničnoj posjeti Briselu tokom koje je održala niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima.
 

Tako se Krišto jučer u Briselu sastala sa predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom, a Metsola se nakon sastanka oglasila na društvenim mrežama.

 

Metsola je izjavila da je odluka EU o davanju kandidatskog statusa našoj zemlji bila prava odluka, te je pozvala na provođenje neophodnih reformi.


- Sretna sam što mogu poželeti dobrodošlicu prvoj ženi predsjedavajućoj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Status kandidata za članstvo u EU je bila važna i pravovremena odluka. Sada je vrijeme da se provedu reforme, rekla je Metsola.


Uputila je predsjednica EP-a i jednu kritiku Borjani Krišto, ali koja se generalno odnosi i na neke druge političke zvaničnike u našoj zemlji. 
 

Riječ je o provođenju sankcija Rusiji i Bjelorusiji.
 

- Sankcije Rusiji i Bjelorusiji moraju se u potpunosti implementirati, kazala je ona.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI