FOTO/ POMILOVAO GA ČAVARA

Muhamed Ali Gaši slobodan čovjek: Evo s kim se odmah susreo u Sarajevu, pao i selfie iz skupocjenog automobila

Hronika 21.03.23, 14:54h

Muhamed Ali Gaši slobodan čovjek: Evo s kim se odmah susreo u Sarajevu, pao i selfie iz skupocjenog automobila
S obzirom na dosadašnji period proveden u zatvoru i s obzirom na ovo pomilovanje koje mu je izrekao Marinko Čavara, postavlja se pitanje da li će se Gaši uopšte vraćati u zatvor

 

 


Muhamed Ali Gaši osuđen na 17 godina i sedam mjeseci zatvora nalazi se na slobodi. O njegovom  pomilovanju je odlučio Federacije BiH Marinko Čavara, prema njegovoj odluci Gaši je na slobodi.

 


Ova odluka, koju je Čavara donio ranije, objavljena je u Službenom listu FBiH. Čavarina odluka stupila je na snagu danom donošenja.


Kako doznaje portal Crna-Hronika, ovaj nekadašnji opasni momak sarajevskog podzemlja nalazi se na slobodi, te je odmah iskoristio priliku da se susretne sa svojim prijateljima. Doznajemo da je među prvima s kojima se našao Gaši bila porodica Spahović, tačnije otac Izo i njegov sin Tomislav, koji su od ranije poznati javnosti.


Svoje druženje upriličili su selfijem iz skupocjenog automobila, piše Crna-Hronika.

 

gasi-spahovic-selfie-na-slobodi


Podsjećamo, Muhamed Ali Gaši osuđen je, 2009. godine, na 17 godina i sedam mjeseci robije. Kantonali sud u Sarajevu prvobitno je Gašija osudio na 20 godina , ali je ta odluka kasnije preinačena.


Kantonalni sud u Sarajevu je 23. juna 2009. godine osudio je Muhameda Alija na 20 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi s krivičnim djelima protupravno zauzimanje nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistvo u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.


Kasnije mu je kazna preinačena na 17 godina i sedam mjseci zatvora. S obzirom na dosadašnji period proveden u zatvoru i s obzirom na ovo pomilovanje koje mu je izrekao Marinko Čavara, postavlja se pitanje da li će se Gaši uopšte vraćati u zatvor.


(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI