Vučić tvrdi

Srbija se nije nikada služila nikakvim trikovima kada je u pitanju plan o normalizaciji odnosa na Kosovu!

Front 21.03.23, 14:06h

Srbija se nije nikada služila nikakvim trikovima kada je u pitanju plan o normalizaciji odnosa na Kosovu!
Predsjednik Srbije kazao je danas da bi volio da "iste sekunda nastupi mir u Ukrajini, jer bi to olakšalo položaj Srbije", ali se plaši da mira neće biti jer svi, kako je naveo, čekaju poraz druge strane, inače bi se koristila riječ mir

 

 


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas navode da se službeni Beograd, kada je pitanju europski plan o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, služi trikovima i istaknuo da to nikada nitko nije radio.


- Srbija se nije nikada služila nikakvim trikovima. Za razliku od njih, mi se nikada nikakvim trikovima ne služimo. Ono što sam rekao u Skupštini Srbije, ono što sam rekao u Ohridu (tijekom razgovora o europskom planu za Kosovu), što sam rekao u Bruxellesu i petorki (predstavnicima Kvinte) u Beogradu, ponavljam svakoga dana - rekao je Vučić.


- Pravno obavezujuće za Srbiju je kada stavim potpis ili pečat na nešto ili kada se verbalno ili usmeno suglasimo, i nitko drugi ne može proizvesti posljedice za Srbiju osim njenog predsjednika i, u pojedinim slučajevima premijera, ili ministra vanjskih poslova - dodao je Vučić.


Predsjednik Srbije kazao je danas da bi volio da "iste sekunda nastupi mir u Ukrajini, jer bi to olakšalo položaj Srbije", ali se plaši da mira neće biti jer svi, kako je naveo, čekaju poraz druge strane, inače bi se koristila riječ mir.


- Mi ćemo sve učiti da bude mir u našoj regiji - rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju s ministrom vanjskih poslova Italije Antonijom Tajanijem, te dodao da je rat u Ukrajini višestruko otežao poziciju Srbije.


Prema njegovim riječima, mnogi su se trudili narušiti ugled Srbije posle 24. veljače prošle godine, kad je počeo rat u Ukrajini, prenosi Beta.


- Čak i u talijanskim medijima, koji tome nisu skloni, pisalo je da će Srbija, po ruskom nalogu, napasti Bosnu i Hercegovinu, ili Prištinu, a to se naravno nije dogodilo - rekao je Vučić te zahvalio Tajaniju što "dobro razumije situaciju na Balkanu i poziciju Srbije".

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI