odabrao simboličan datum

Oženio se Haris Zahiragić... Skromno, u krugu porodice, sa dugogodišnjom djevojkom, a otkrio je i jedan detalj...

Lifestyle 20.03.23, 18:26h

Oženio se Haris Zahiragić... Skromno, u krugu porodice, sa dugogodišnjom djevojkom, a otkrio je i jedan detalj...
Bilo je to skromno u krugu porodice i nekoliko prijatelja, mislim da je tako bolje, da je za nas političare dobro zadržati dio privatnosti za sebe - kaže Zahiragić

 

 

Harisa Zahiragić (SDA) bio je gost emisije Špica u programu TVSA.


Na početku emisije ponosno je za TVSA otkrio: "Prvog marta sam stupio u bračne vode sa dugogodišnjom djevojkom. Bilo je to skromno u krugu porodice i nekoliko prijatelja, mislim da je tako bolje, da je za nas političare dobro zadržati dio privatnosti za sebe".


O svojoj supruzi je još otkrio da navija za FK Željezničar jer je odrasla na Grbavici, dok on navija za FK Sarajevo.


Inače, za njega 1. mart znači sljedeće:


- Mislim da je to najvažniji datum u historiji Bosne i Hercegovine. Svaki 1. mart bi radio nešto za ovo društvo i ovu državu, da bilježimo tu nezavisnost i slobodu.


Upitan i kako mladi oko njega i on sa mladima, rekao je:


- Juniori su slobodni u donošenju svojih odluka, nisu opterećeni medijskim natpisima, traže nove izvore informisanja. Kada prođem pored, recimo, Ekonomskog fakulteta, Pravog fakulteta (…) ja moram zastati sa omladinom. Svašta me pitaju, vrlo ih zanima politika. Ne zanima ih politikanstvo, nego autentičnost. Cijene iskrenost i poštenje i vjerovatno su to kod mene prepoznali.


Zahiragić naglašava: "Malo koje mjesto na svijetu ima toliko slobode koje mi imamo, kao društvo. Sarajevo specifično".


Ističe dva problema s kojima se mladi u Bosni i Hercegovini susreću:


– Prvi je nepravda koja je zastupljena društveno. Veliki broj propisa se ne provodi, nažalost, ili se selektivno provodi. Mislim da to najviše frustira mlade ljude, pogotovo one izvrsne koji nisu prepoznati. Znate kako talentovana djeca koja igraju dobro fudbal – ako nemaju oca koji će trenera voditi na ručak, ne igraju. Ta djeca odustanu od fudbala jer se razočaraju, a puno su energije u to uložili. Tako u svim segmentima društva. Drugi problem je politička situacija.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI