Sud BiH

Admir Arnautović Šmrk ostaje u pritvoru u Vojkovićima

Hronika 20.03.23, 10:48h

Admir Arnautović Šmrk ostaje u pritvoru u Vojkovićima
Prema navodima Tužilaštva, koristili su Sky aplikaciju za nabavku i kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga, pretežno kokaina, ali i ostalih vrsta narkotika

 

 

Admir Arnautović Šmrk, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teške povrede, ostaje u pritvoru u Vojkovićima, saznaje Avaz.

 

On je u ovoj ustanovi od septembra prošle godine, tačnije već šest mjeseci.

 

Sud BiH, kako se saznaje, prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH da se Šmrku produži pritvor još za naredna tri mjeseca, tačnije do 20. juna.

 

Naime, Šmrk je uhapšen u sklopu istrage o Sky aplikaciji, a on i članovi njegove grupe imali su zaštićene kodove, kako bi dogovarali kriminalne aktivnosti, tvrdi Tužilaštvo. 

 

Prema navodima Tužilaštva, koristili su Sky aplikaciju za nabavku i kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga, pretežno kokaina, ali i ostalih vrsta narkotika. 

 

Šmrk i njegov saradnik Maglić koristili su Sky imena Bendjamin, Rock i Brzi. Pojedinačno su pribavili protivpravnu imovinsku korist koja premašuje iznos od 200.000 KM.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI