VIDEO/Poslužio kao inspiracija

Američki reper 'pođonio' Dinu Merlina: Poslušajte kako zvuči stari hit i novom izdanju!

Showbizz 16.03.23, 12:54h

Američki reper 'pođonio'  Dinu Merlina: Poslušajte kako zvuči stari hit i novom izdanju!
Pjesma “Feels Like I'm Losing” američkog repera Cam'rona sadrži elemente pjesme “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo”, a u nekim dijelovima može se čuti i Merlinov vokal

Jedan od najpoznatijih regionalnih pjevača, Dino Merlin, četiri decenije svojim hitovima suvereno vlada muzičkom scenom. Nije tajna da su neke muzičke ikone poslužile Merlinu kao inspiracija tokom njegovog stvaralaštva, ali je novost da je jedna njegova pjesma poslužila kao muzička podloga američkom reperu.


Pjesma “Feels Like I'm Losing” američkog repera Cam'rona sadrži elemente pjesme “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo”, a u nekim dijelovima može se čuti i Merlinov vokal, prenosi N1.

 


Inače, “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo” našla se na albumu “Nešto lijepo treba da se desi”. Riječ je o četvrtom studijskom albumu grupe Merlin, koji je snimljen u februaru 1989. godine i jedan je od najprodavanijih albuma svih vremena iz bivše Jugoslavije.


Cameron Ezike Giles, poznatiji po svom umjetničkom imenu Cam'ron, američki je reper i glumac. Cam'ron je osnivač hip hop sastava The Diplomats i Us Now.


Karijeru je započeo sredinom 1990-ih, te je zajedno s Bloodshedom, Big L-om i Maseom osnovao grupu Children of the Corn. Kad je Cam'ronov rođak Bloodshed poginuo 1997. godine u saobraćajnoj nesreći, sastav se razišao.

 


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI