Video/Kampanja za Tursku i Siriju

Večeras na BHT1 emisija Teleton za prikupljanje pomoći stradalima u zemljotresima

Mediji 16.03.23, 12:31h

Večeras na BHT1 emisija Teleton za  prikupljanje pomoći stradalima u zemljotresima
BHRT će večeras na svim svojim platformama emitirati trosatni posebni program posvećen prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju. U programu će učestvovati gotovo 150 ličnosti iz političkog, kulturnog, javnog života BiH, koji će se javljati na telefonske pozive građana

Zajednička kampanja BHRT-a i Udruženja Pomozi.ba za prikupljanje novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji počela je 1. marta, a bit će okončana večeras emisijom Teleton na programu BHT1, kada će se na pozive gledatelja od 20.00 do 23.00 sata javljati brojne poznate ličnosti iz javnog života BiH.


BHRT će večeras na svim svojim platformama emitirati trosatni posebni program posvećen prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju.


Gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a moći će telefonski donirati novac za stradale, pozivom na broj 17006.


Urednik specijalnih programa BHRT-a Benjamin Butković je kazao da BHRT, kao završnicu kampanje, priprema trosatni program uživo kroz koji će proći gotovo 150 ličnosti iz političkog, kulturnog, javnog života BiH, koji će se javljati na telefonske pozive građana.


- Imamo nekoliko razgovora s partnerima kampanje koji su iskazali spremnost da podrže kampanju i nekim ozbiljnijim novačanim donacijama - kazao je Butković.


Na kraju je naveo i slogan kampanje "Pomozi i pozivi 17006".

 

 

(FENA/jk)

BLIN
KOMENTARI