GRADONAČELNICA KARIĆ OBAVIJESTILA GRAĐANE

Kritike su bile opravdane... Naplatili smo bankovnu garanciju za (loš) razglas u novogodišnjoj noći

Hronika 15.03.23, 21:07h

Kritike su bile opravdane... Naplatili smo bankovnu garanciju za (loš) razglas u novogodišnjoj noći
Utvrđeno je da prilikom instaliranja opreme nije predvidjena ravnomjerna reprodukcija duž čitavog prostora koji je bio predmet ozvučavanja od Vječne vatre do Radićeve ulice - pojasnila je gradonačelnica Karić

 


Kritike za loš razglas u novogodišnjoj noći su bile opravdane i želim vas obavijestiti da smo naplatili bankovnu garanciju za uredno izvršenje ugovora u iznosu od 35.000 KM - navela je gradonačelnica Benjamina Karić u svojoj današnjoj objavi, a povodom kritika da je razglas na koncertu Dubioze Kolektiv tokom novogodišnjeg dočeka u Sarajevu bio loš.


Gradonačelnica je dodala:


- S tim u vezi Grad Sarajevo je angažovao stručno pravno lice u cilju utvrđivanja urednosti ispunjenja ugovornih obaveza. Utvrđeno je da prilikom instaliranja opreme nije predvidjena ravnomjerna reprodukcija duž čitavog prostora koji je bio predmet ozvučavanja od Vječne vatre do Radićeve ulice.
Prethodno sam smatrala, prije svega svojom zakonskom obavezom, a posebno vođena osjećajem odgovornosti prema našim građankama i građanima i odgovornom trošenju javnog novca - istakla je Benjamina Karić.

 

 


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI