POLITIČKI RING

Čamdžić uzvraća nakon brutalnih uvreda: 'Zahiragić je malo nervozan, ništa nisam pogrešno rekao'

Front 13.03.23, 10:04h

Čamdžić uzvraća nakon brutalnih uvreda: 'Zahiragić je malo nervozan, ništa nisam pogrešno rekao'
Zahiragić je već nekoliko puta reagirao na moje istupe i to kada sam govorio da će SDA uskoro biti skinuta sa budžetskog kiseonika. I kazao sam da će to biti gubitak za ovu stranku. Vjerovatno izrevoltiran i uz jednu dozu nervoze, usudio se na ovakav istup u javnosti. Ne znam da li ima nešto direktno protiv mene - kaže naon svega Čamdžić

 

 


Niz uvreda je prije nekoliko dana na Twitteru izrekao SDA-ov Haris Zahiragić na račun federalnog zastupnika Naše stranke Mirsada Čamdžića.

 

Podsjetimo, Zahiragić mu je poručio: “Lažeš, pseto balijsko! I ne, nije uvreda napisati istinu, jer oni su ponosni na svoj baliluk, uvreda je lagati i stavljati nekome riječi u usta u prime time emisiji”.


Nakon oštrih reakcija na Zahiragićev istup, on je uputio izvinjenje javnosti, ali ne i Mirsadu Čamdžiću. Čamdžić se do sada nije oglašavao u medijima, ali je za Raport progovorio o skandalu te uvredama koje je izrekao Zahiragić.


Kaže da je bio vrlo iznenađen kada je čuo šta je Zahiragić napisao.


- Gostovao sam u emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića. Zajedno sa mnom bio je gost Fahrudin Skopljak. Emisija je bila vrlo dinamična i burna. Skopljak i ja smo imali diskusiju i razmjenu argumenata. Kada sam čuo za reakciju mladog kolege Harisa Zahiragića, bio sam vrlo iznenađen. Pomislio sam da možda nisam rekao nešto u žaru diskusije što ne priliči. Došao sam kući i ponovo preslušao intervju. Onda sam shvatio da nisam ništa pogrešno rekao - kazao je Čamdžić.


Potom je dodao:


- Takvoj vrsti govora u javnom prostoru nema mjesta. Zaista sam iznenađen. Mi kao javne ličnosti ne smijemo slati ovakve vrste poruka u medijski prostor. Medijski prostor je ionako kontaminiran. Trebali bi da pokažemo političku kulturu i bonton - kazao je Čamdžić za Raport.


Između ostalog, Čamdžić se u razgovoru za Raport osvrnuo i na izvinjenje koje je Zahiragić uputio javnosti.


- Sumnjam da će se SDA ograditi od ovakvih izjava. Izvinjenje nije upućeno meni, nego javnosti, što svakako treba uraditi. Volio bih da se relevantne institucije ograde od ovakvih stvari i da kritikuju. Mislim da ovakvu vrstu govora trebamo svesti na minimum - istaknuo je Čamdžić.


Čamdžić smatra da je vrlo moguće da se radi o još jednom očajničkom potezu SDA zbog gubitka vlasti i na federalnom nivou.


- Vrlo moguće da se radi o tome. Zahiragić je već nekoliko puta reagirao na moje istupe i to kada sam govorio da će SDA uskoro biti skinuta sa budžetskog kiseonika. I kazao sam da će to biti gubitak za ovu stranku. Vjerovatno izrevoltiran i uz jednu dozu nervoze, usudio se na ovakav istup u javnosti. Ne znam da li ima nešto direktno protiv mene. To bi Zahiragić trebao da kaže - zaključio je Čamdžić za Raport.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI