IZ NAŠE STRANKE POZIVAJU POLITIČKE AKTERE

Osudite javno Zahiragićev govor mržnje, našeg člana naziva 'psetom balijskim'! To je opasan način...

Front 12.03.23, 16:45h

Osudite javno Zahiragićev govor mržnje, našeg člana naziva 'psetom balijskim'! To je opasan način...
Iz SDA, svjedoci smo odavno, očigledno ne prezaju da svoje političke protivnike karakteriziraju na krajnje opasan način koji može izroditi i fizičke napade i zločin. Najoštrije osuđujemo takve kvalifikacije i pozivamo nadležne da sankcionišu takav govor - navodi se u reagiranju Naše stranke

 

 

Povodom jučerašnje tvit reakcije Harisa Zahiragića u kojoj je Mirsada Čamdžića iz Naše stranke nazvao „psetom balijskim“, oglasili su se iz Naše stranke.


- Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA, sinoć je našeg potpredsjednika Mirsada Čamdžića etiketirao najpogrdnijim riječima, istim onima koje su služile za dehumanizaciju Bošnjaka u ratu i na čijim su krilima počinjeni najstravičniji ratni zločini uključujući i genocid.


Iz SDA, svjedoci smo odavno, očigledno ne prezaju da svoje političke protivnike karakteriziraju na krajnje opasan način koji može izroditi i fizičke napade i zločin. Najoštrije osuđujemo takve kvalifikacije i pozivamo nadležne da sankcionišu takav govor.


U potpunosti stojimo iza Mirsada Čamdžića i zaštitit ćemo ga na sve moguće načine, ne bojimo se i nastavljamo BiH voditi evropskim putem. Političare pozivamo da pokažu više odgovornosti u svojim javnim nastupima te da osude Zahiragićev govor mržnje pa makar bili i iz njegove stranke.


Samo unisonom reakcijom svih političkih aktera možemo našu političku scenu učiniti civiliziranom i demokratskom - navodi se u saopćenju Naše stranke.


(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI