SRĐAN PUHALO/ jedno je muž, a drugo predsjednik stranke

Iako Sebija Izetbegović nema diplomu, Bakir treba podnijeti ostavku... Sve je znao, ništa nije poduzimao!


11.03.23, 12:09h

 

 

www.frontal.ba


Duško Radović je onomad kazao „Ako vam ne ide škola, udajte se. Ako ne možete da nađete posao, rodite dete. Manji problemi se uspešno rešavaju većim.“


Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović očito nije čitala Duška Radovića i našla se u velikim problemima. Završila je fakultet, udala se i onda joj je sve krenulo u životu, specijalizacija, nauka, titule i pozicije, menadžment, politika, ali....


Uvijek ima prokleto ali...


Senat Univerziteta u Sarajevu je neki dan odlučio da poništi akademsko zvanje magistrice medicinskih nauka. Zbog gubitka titule magistrice Sebija Izetbegović automatizmom gubi zvanje doktorice nauka, a samim tim titulu profesorice na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.


Ali ovo nije tekst o Sebiji Izetbegović, ta priča izgleda tek sad počinje. Ovo nije tekst ni o njenom mužu Bakiru Izetbegoviću koji je od početka afere bezrezervno podržava.


Ovo je priča o Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) čija je članica profesorica Izetbegović, koja je ujedno i članica Glavnog odbora ove partije, a sa kojom gopodin Izetbegović tolike godine dijeli i dobro i zlo.

 

Znao je da ako papira nema u Zagrebu, ne može ih biti ni u kući u Sarajevu. Sve ovo vrijeme on se bavio politikom, nadajući se da će pobjedom na izborima i osvajanjem vlasti i na taj način sanirati nastalu štetu. Prevario se


Teško je povjerovati da predsjednik SDA Bakir Izetbegović sve ovo vrijeme nije znao da članica SDA i Glavnog odbora nema diplomu, ali zašto je čekao toliko vremena i čemu se nadao?


Ne vjerujem da je Bakir Izetbegović pomjerao krevete, regale, komode i ostale kabaste kućne stvari tragajući za nestalom diplomom. Ne vjerujem ni da je preturao po paketima starih stvari koje se nalaze negdje zatureni u podrumu. Ne vjerujem ni da je prijavio policiji nestanak diplome.


Znao je da ako papira nema u Zagrebu, ne može ih biti ni u kući u Sarajevu.


Sve ovo vrijeme on se bavio politikom, nadajući se da će pobjedom na izborima i osvajanjem vlasti i na taj način sanirati nastalu štetu.


Prevario se.


Sada se postavlja pitanje da li zbog toga predsjednik SDA treba da podnese ostavku?


Naravno da treba jer puštajući da se ova afera rasplamsa, on je postao i saučesnik u obmanjivanju javnosti. Njegova odgovornost nije krivična, nego moralna, jer je dozvolio da laž i prevara postanu legalni i dio sistema, jer je znao da diploma ne postoji, ali ništa nije preduzimao. Jer je zajedno sa članicom SDA Sebijom Izetbegović sve vrijeme svjesno varao javnost i na taj način naštetio partiji koju vodi.

 

Njegova odgovornost nije krivična, nego moralna, jer je dozvolio da laž i prevara postanu legalni i dio sistema, jer je znao da diploma ne postoji, ali ništa nije preduzimao


Sve je znao, ali ništa nije preduzimao.


Ne znam šta Islam kaže o ovakvom ponašanju, ali u pristojnim demokratskim društvima ostavka na sve partijske i javne funkcije bi bila jedino ispravno rješenje, kao i povlačenje iz političkog i javnog života. Opet poznavajući članove SDA, to se neće desiti.


Pred Sebijom Izetbegović su burni i teški dani jer pored advokata trebaće joj velika podrška porodice i prijatelja, ta podrška može biti samo muž, ali ne i predsjednik partije.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

 

(Frontal.ba/DEPO PORTAL/ad)


BLIN
KOMENTARI