VIDEO/ Po scenariju Vahida Durakovića, u režiji Emira Kapetanovića

Sutra u Bugojnu počinje snimanje filma 'Ne skreći sa staze', savremena komedija za djecu i odrasle

Kultura 10.03.23, 11:55h

Sutra u Bugojnu počinje snimanje filma 'Ne skreći sa staze', savremena komedija za djecu i odrasle
Film „Ne skreći sa staze“ je savremena komedija za djecu i odrasle. U priči na jednoj strani imamo djecu, nevinu, veselu i razigranu, željnu života, dok s druge strane imamo odrasle, isfrustrirane i izgubljene, koji zbog etničkih podjela, iracionalnim ponašanjem svakodnevno „ubijaju“ budućnost svoje djece - kaže scenarista Vahid Duraković

 

 

Snimanje dugometražnog igranog filma radnog naziva "Ne skreći sa staze" scenariste Vahida Durakovića i koscenariste i reditelja Emira Kapetanovića, počinje u subotu, 11. marta u Bugojnu.

 

Tim povodom danas je u Bugojnu održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili Vahid Duraković, Emir Kapetanović, Mirvad Kurić (glumac), Slaven Knezović (glumac i koproducent), Almir Šahinović (izvršni producent), Antonio Beus (predsjednik Fondacije za kinematografiju Sarajevo), Hasan Ajkunić (načelnik Općine Bugojno) i Amir Šečibović (ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova).

 

- Film „Ne skreći sa staze“ je savremena komedija za djecu i odrasle. U priči na jednoj strani imamo djecu, nevinu, veselu i razigranu, željnu života, dok s druge strane imamo odrasle, isfrustrirane i izgubljene, koji zbog etničkih podjela, iracionalnim ponašanjem svakodnevno „ubijaju“ budućnost svoje djece. Između te dvije društvene grupe upada jedna glumačka ekipa s predstavom za djecu koja pokušava da nadvlada etničke podjele i predstavom usreći djecu što izaziva mnogo nevolja glumačkoj ekipi i dovodi nas do apsurdnih i komičnih situacija - rekao je za Fenu scenarista Vahid Duraković.

 

ne-skreci-sa-staze-press-2

 

Reditelj i koscenarista filma je Emir Kapetanović. Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije (Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo i drugi). Direktor fotografije je Mikša Anđelić, scenograf i kostimograf je Monika Močević, majstor tona Predrag Đorda.

 

Producent filma je DEPO iz Sarajeva, koproducenti iz  BiH su RTV Federacije BiH TV i Udruženje CKA Charlama. Koproducenti filma su Eurofilm (Hrvatska) i Emote Production (Srbija).

 

Film je podržan od strane Fondacije za kinematografiju, Hrvatskog audio-vizualnog centra, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Vlade Srednjobosanskog kantona, općine Bugojno, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Policijske uprave Bugojno – MUP SBK/KSB, JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno, Vatrogasnog društva Bugojno, JP “Čistoća” Bugojno kao i drugih javnih i privrednih društva.

 

 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI