Oglasio se direktor kluba

Dejan Lukendić: Nije tačno da je FK Borac izbačen iz evropskih takmičenja

Sport 04.03.23, 14:32h

Dejan Lukendić: Nije tačno da je FK Borac izbačen iz evropskih takmičenja
On je također dodao da im niko nije prijetio da će biti izbačeni iz evropskog takmičenja

 

 

Nakon što je objavljeno u pojedinim medijima da je UEFA- izbacila FK Borac iz evropskih takmičenja, Dejan Lukendić direktor FK Borac za Avaz je kazao da to nije istina.

 

- Prije mjesec je stiglo upozorenje iz UEFA-e da ćemo biti kažnjeni s 10.000 eura i 1.000 eura troškova postupka ako ne izmirimo sve obaveze koje treba. Odmah smo regirali i sve obaveze regulirali. Ustvari, mi nismo ni kažnjeni jer smo odmah po dospjeću upozorenja izvršili sve obaveze prema radnicima kluba, igračima... – kazao je Lukendić.

 

On je također dodao da im niko nije prijetio da će biti izbačeni iz evropskog takmičenja.


- Što smo imali obaveza sve smo završili. Nismo nigdje bili uvjetovani da ćemo biti izbačeni ili suspendirani iz evropskog takmičenj. Nigdje to nije nikad ni spomenuto jer mi smo svoje obaveze izvršili. I to je sva poenta cijele priče – rekao je Lukendić.

 

Lukendić je čak napomenuo da Borac danas igra važnu utakmicu te objasnio zašto im je došlo upozorenje pred kaznu.

 

- Klubovi koji igraju u Evropi su pod stalnim monitoringom UEFE, a taj monitoring se radi 2-3 puta godišnje. Prije je po pravilniku bilo ako nakon monitoringa niste ispunili sve obaveze u martu daju vam krajnji rok da se to završi do maja ili juna. Međutim, sada je tu novi pravilnik koji traži da se sa svakim monitoringom svi uvjeti moraju ispuniti – istakao je Lukendić.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI