VIDEO/ KAO U KAFKINOM 'PROCESU'

Strašno šta se desilo Sergeju Trifunoviću: Sudski izvršitelji jednog jutra pojavili su mu se na vratima...

Hronika 26.02.23, 13:02h

Strašno šta se desilo Sergeju Trifunoviću: Sudski izvršitelji jednog jutra pojavili su mu se na vratima...
Pravosuđe u Srbiji podsjeća na Kafkin roman, samo nije riječ o slučaju “Jozefa K”, već “Sergeja T”

 

 


Poznati srbijanski glumac, ali i član Predsjedništva Pokreta slobodnih građana, Sergej Trifunović održao je prije dva dana konferenciju za medije, na kojoj je za javnost ispričao nevjerovatnu situaciju u kojoj se zadesio...  Pojasnio je da pravosuđe u Srbiji podsjeća na Kafkin roman, samo nije riječ o slučaju “Jozefa K”, već “Sergeja T”.

 


On je ispričao da je jednog jutra dobio poziv iz banke koja ga je obavijestila da mu je račun blokiran zbog presude u slučaju tužbe za povredu časti koju je bivši srbijanski ministar Zoran Babić podnio protiv njega.


Trifunović je istakao da su se u sudu vodila dva paralelna procesa, da ga je u oba Babić tužio za povredu časti, da je on na suđenja u jedom procesu redovno išao, a da se Babić nije pojavljivao, dok je drugi proces vođen paralelno, a da on za to nije ni znao.


Kako je rekao, nikada nije saznao za taj proces, niti dobio poziv na sud, niti presudu... Samo su mu u jednom trenutku blokirali račun u banci i, kako kaže, “oteli 5.000 eura”.


Radi pojašnjenja, sudski proces odnosio se na nesreću koja se dogodila 31. januara 2019. godine, kada je "Škoda", koja se kretala velikom brzinom, udarila u vozilo ispred, koje je stajalo na naplatnoj rampi, a tom prilikom poginula je Stanika Gligorijević. Tužilaštvo je tada podnijelo prijavu protiv vozača Zorana Babića, tadašnjeg direktora Koridora Srbije i istaknutog člana Srpske napredne stranke (SNS). Međutim, Trifunović je kao tadašnji lider udruženja Pokret slobodnih građana tvrdio da u trenutku nesreće za volanom nije bio vozač, nego upravo Zoran Babić te da ima svjedoke da je "direktora Koridora Srbije šest-sedam ljudi izvlačilo sa vozačkog mjesta".


O samom slučaju bilo je mnogo kontradiktornosti, a najviše prašine izazvala su dva minuta snimka sigurnosnih kamera koja su naprasno "nestala", a za koja je predsjednik Srbije i Babićev partijski lider Aleksandar Vučić tvrdio da ih je vidio i da su "strašni". Međutim, "nestala dva minuta snimka", koja su očito bila ključna u rasvjetljavanju cijelog slučaja, nikada nisu stigla do javnosti.


Kako to inače biva, slučaj je ostao u sjeni, bez pravnog epiloga, a Zoran Babić je u međuvremenu tužio Sergeja Trifunovića i tražio naknadu štete zbog povrede ugleda i časti. Trifunovićevi advokati pak tvrde da pravi razlog nije bio to, nego pritisak predstavnika vlasti na javno mnjenje da se ne bavi pitanjima od javnog značaja kao što je saobraćajka ispred rampe u Doljevcu.


A kako je nakon svega prošao Sergej Trifunović, pogledajte u videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI