možda niste ni svjesni

Nije loše provjeriti: Ovako ćete otkriti da li neko njuška po vašem telefonu

Tehno 23.02.23, 18:48h

Nije loše provjeriti: Ovako ćete otkriti da li neko njuška po vašem telefonu
Ukoliko ste ikad posumnjali da vam netko koristi smartfon dok ste u drugoj sobi ili dok spavate, postoje pravi načini na koje to možete da provjerite

 

 


Od baterije koja se brzo prazni do razgovora koji su pročitani, evo nekoliko znakova pomoću kojih možete otkriti da li je netko koristio vaš smartfon a da vi za to niste znali.

 

Ukoliko ste ikad posumnjali da vam netko koristi smartfon dok ste u drugoj sobi ili dok spavate, postoje pravi načini na koje to možete da provjerite.

 

Prije nego što ih navedemo, potrebno je naglasiti da dio njih potvrđuje aktivnost sa strane, dok drugi mogu da znače i da nešto nije u redu s vašim telefonom.

 

Provjerite istoriju pregleda

 

Prvo što se isplati pogledati jeste istorija pregleda. Ako imate posla s osobom koja pokriva svoje tragove, ova metoda vam možda neće biti od koristi, s obzirom na to da se ovi tragovi mogu veoma jednostavno izbrisati.

 

Čak i u tom slučaju provjeravanje stranica koje su se posjećivale može otkriti da je neko koristio vaš smartfon a da vi toga niste bili svjesni.

 

Pogledajte karusel aplikacija

 

Karusel aplikacija pokazuje nedavno učitane programe, a do njega na iPhoneu možete doći potezom prstom od dna ekrana prema gore i zadržavanjem prsta na sredini ekrana. Vidjećete koje su aplikacije upaljene i po mogućnosti ćete prepoznati one koje vi niste učitali. Ako koristite stariji iPhone samo pritisnite dvaput na taster Home.

 

Karusel prikazuje i redoslijed aplikacija koje ste nedavno koristili.

 

Poruke koje niste pročitali su – pročitane

 

Još jedan znak da je neko čeprkao po vašem smartfonu je ulazak u poruke. Ako vidite nepročitane poruke koje ispod sebe imaju znak da su pročitane, to znači da ih je netko pročitao prije vas.

 

Još jedna indikacija da nešto nije u redu su poruke od prijatelja koji vas pitaju zašto niste odgovorili na poruke koje ne postoje – što može značiti da ih je neko izbrisao.

 

Primate čudne ili uvredljive tekstualne poruke

 

Možda je osoba koja koristi vaš telefon obrisala poruke i razgovore koje je vodila, pa ako niodkuda počnete da dobijate uvredljive i ljutite poruke od ljudi koji tvrde da ste s njima razgovarali, to je znak da je neko koristio vaš smartfon.

 

Prazna baterija

 

Ako vaš telefon odjednom često ostaje bez baterije, moguće je da se radi o tome da ga koristi neko drugi, piše Daily Mail. Kod ovog problema, doduše, treba uzeti u obzir da se možda radi i o drugim činiocima – od stare baterije koja ne može da izdrži dug rad kao prije do zahtijevnih aplikacija koji crpe telefonske resurse dok vi toga niste svjesni.

 

(B92, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI