VIDEO/ ULAZ 10 KM

U popularnoj sarajevskoj 'Jazzbini' 3. marta koncert novosadskog benda 'Short Reports'

DEPO CLUBBING 23.02.23, 10:47h

U popularnoj sarajevskoj 'Jazzbini' 3. marta koncert novosadskog benda 'Short Reports'
U februaru 2022. Short Reports su predstavili Novi Sad kao Evropsku prijestolnicu kulture u Luksemburgu (ESCH 2022. – Remix festival). Pored promocije albuma u Novom Sadu i Beogradu, tokom proljeća i ljeta 2022. bend je nastupao u 20 gradova regiona i Evrope

 

 

U popularnom sarajevskom klubu Jazzbina (ul. Maršala Tita 38) 3. marta koncert će održati novosadski bend Short Reports. Početak koncerta je u 21 sat, a ulaz je 10 KM.


Short Reports su osnovali Feher Nikolette (bubnjevi) i Velimirović Nemanja (gitara i glas) u oktobru 2019. godine. Njih dvoje čine alt rok duo, u kom dva instrumenta, kroz minimalistički pristup ritmu i ekspresivan pristup melodijama i tekstu, prave zvučnu sliku i emociju koju njih dvoje nose u sebi.


Tekstovi su na engleskom jeziku i bave se većinom univerzalnim temama o kojima, kako samo kažu, ljudi uglavnom ne vole da pričaju. Ove teme nisu prijatne, iako su dio svakodnevnice svakog čovjeka.


U novembru 2020. bend je održao prvi nastup uživo u novosadskom klubu “Lazino Tele”, a prvi album „Cats VS Dogs“ objavljen je u novembru 2021. na svim digitalnim platformama.


U februaru 2022. Short Reports su predstavili Novi Sad kao Evropsku prijestolnicu kulture u Luksemburgu (ESCH 2022. – Remix festival). Pored promocije albuma u Novom Sadu i Beogradu, tokom proljeća i ljeta 2022. bend je nastupao u 20 gradova regiona i Evrope, a kasnije tokom godine i u gradovima u Srbiji.


Bend trenutno radi na drugom albumu kao i na novim video spotovima.


Pogledajte kratki video raport o bendu...

 

 

(DEPO PORTRAL/ad)

BLIN
KOMENTARI