Saopćenje za javnost

Upravni odbor dao saglasnost: Imenovani novi urednici na BH Radiju 1

Mediji 30.01.23, 15:35h

Upravni odbor dao saglasnost: Imenovani novi urednici na BH Radiju 1
Uprkos velikim finansijskim problemima, BHRT nastavlja svoju misiju, uključujući i obezbjeđenje prijenosa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru

 

 

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, nakon provedene konkursne procedure, na današnjoj sjednici je dao saglasnost za imenovanje urednika programa na BH Radiju 1, saopćio je odjel ove medijske kuće za odnose s javnošću.

 

Na osnovu liste najuspješnijih kandidata, saglasnost za imenovanje na poziciju urednice Informativnog programa dobila je Angela Cvitanović, dosadašnja urednica na BHT 1, za urednika Muzičkog programa imenovan je Samir Čulić, a za urednicu Zabavno-vođenog programa imenovana je Ljiljana Pepović. Mandat urednika programa traje pet godine.

 

Upravni odbor prihvatio je sugestiju Komisije za izbor kandidata da se za urednika Sportskog programa ponovi natječaj jer se prijavio samo jedan kandidat.

 

Upravni odbor razmatrao je između ostalog i Prijedlog mjera finansijske sanacije i konsolidacije Radio televizije Bosne i Hercegovine koja se godinama suočava sa padom prihoda od RTV takse i nemogućnosti naplate prihoda koji ovoj kući pripada po Zakonu.

 

Tako je u prošloj godini zabilježen pad prihoda od RTV takse od blizu 800 tisuća KM, a kao poljedica blokade računa od Poreske uprave FBiH, BHRT je ostao bez 1.400.000 KM.

 

Uprkos velikim finansijskim problemima, BHRT nastavlja svoju misiju, uključujući i obezbjeđenje prijenosa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

 

Kako bi obezbijedili rad ovog javnog servisa, menadžment BHRT napravio je plan smanjivanja broja uposlenih, pripremio niz konkretnih mjera štednje i nastavak aktivnosti na naplati svojih potraživanja koja su predmet sudskih postupaka.

 

U planu je iznajmljivanje prostora te prodaja zemljišta koja je u vlasništvu BHRT-a, navedeno je u saopćenju Upravnog odbora.  

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI