Jasmin Imamović tvrdi

Zijad Lugavić pravi je izbor za novog gradonačelnika Tuzle... On jeste vjernik, sramota je da mu se to spočitava

Front 25.01.23, 21:19h

Zijad Lugavić pravi je izbor za novog gradonačelnika Tuzle... On jeste vjernik, sramota je da mu se to spočitava
Ne možete nekome spočitavati pravo da ispolji svoja vjerska osjećanja. Ja to nikada, iako nisam nikad vjeru prakticirao, nisam dopustio. Vjerska sloboda je da budeš vjernik ili agnostik ili ateista. Sramota je da se nekome takve stvari spočitavaju. Radi se o čovjeku kojeg čeka većina u Vijeću. Niko bolje ne poznaje javna preduzeća u Tuzli od njega - ističe Imamović

 


Nakon 22 godine, Tuzla bi 5. februara trebala dobiti novog gradonačelnika. Jedan od kandidata je i SDP-ov prijedlog Zijad Lugavić za kojeg, sada već bivši gradonačelnik Jasmin Imamović, kaže da je pravi izbor za Tuzlake.


Imamović ističe da je život posvetio Tuzli i da bi Lugavić bio dobar na toj poziciji.


- On je pošten čovjek koji ima obrazovanje, direktor je ekonomskih nauka. Ima veliko iskustvo. Bio je izvršni direktor Mercatora u njegovo zlatno doba. Bio je pomoćnik gradonačelnika Tuzle 10 godina, šef inspekcija za ekonomski razvoj, socijalnu politiku itd. On zna šta su službe za upravu, što je osnovni posao gradonačelnika - kazao je Imamović za N1.


Na to što neki Lugaviću spočitavaju i to što je na funkciji u Medžlisu IZ u Tuzli, Imamović kaže:


- On jeste vjernik. Ne možete nekome spočitavati pravo da ispolji svoja vjerska osjećanja. Ja to nikada, iako nisam nikad vjeru prakticirao, nisam dopustio. Vjerska sloboda je da budeš vjernik ili agnostik ili ateista. Sramota je da se nekome takve stvari spočitavaju. Radi se o čovjeku kojeg čeka većina u Vijeću. Niko bolje ne poznaje javna preduzeća u Tuzli od njega.


SDA nema kandidata za gradonačelnika. Imamović kaže da im se “ne isplati” jer imaju samo jednog vijećnika, a za većinu im treba 16.


Kandidata ima i Naša stranka – Omera Berbića, što je čudno s obzirom da su SDP i Naša stranka u koaliciji (Trojka i Osmorka, op.a.). I sam Imamović kaže kako je rekao predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću, da su “neugodno iznenađeni, ali da Tuzlaci nisu htjeli remetiti pokušaj debolkiranja države”.


- Mislim da nisu to unutar sebe mogli dogovoriti. Mladog Berbića ne smatram naročitom konkurencijom Lugaviću. Morate se dokazati na nekom poslu pa kazati ja to znam. Nisam zapazio kojim se poslom bavio da bih mogao ocijeniti. Ja to zamišljam kao avion – pilot i kopilot. Ako pilot ne vozi, onda vozi kopilot, ne putnik - rekao je Imamović.


O čemu je još govorio za N1 bivši gradonačelnik Tuzle. čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


 

BLIN
KOMENTARI