Podrška uspješnoj bh. skijašici

Ministar Delić i direktor KJP 'ZOI 84' dogovorili sponzorstvo sa Elvedinom Muzaferijom: 'Ona je zaštitno lice OC Bjelašnica i Igman'

Sport 25.01.23, 15:30h

Ministar Delić i direktor KJP 'ZOI 84' dogovorili sponzorstvo sa Elvedinom Muzaferijom: 'Ona je zaštitno lice OC Bjelašnica i Igman'
Muzaferija je jedina bh. takmičarka koja je osvojila bodove na takmičenjima Svjetskog kupa i koja redovno nastupa na najelitnijim skijaškim takmičenjima, a u naredne tri godine očekuje se da će steći iskustvo potrebno za ulazak u top 10 skijašica na svijetu

 

 

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i Jasmin Mehić, direktor KJP "ZOI 84", sastali su se danas na Bjelašnici s Elvedinom Muzaferijom, najboljom bh. skijašicom u brzim skijaškim disciplinama.

 

Delić se odazvao pozivu Muzaferije da isprati jutrošnji trening, nakon kojeg su razgovorali o međusobnoj saradnji koja uključuje podršku Muzaferiji za sponzorstvo u predstojećoj godini i promociju Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman za 2023. godinu.

 

Ona se trenutno na Bjelašnici sprema za nekoliko takmičenja u narednih mjesec dana, a među njima je i Europa Kup 2023 koji se 11. i 12. februara održava na ovoj našoj olimpijskoj planini.

 

Muzaferija je jedina bh. takmičarka koja je osvojila bodove na takmičenjima Svjetskog kupa i koja redovno nastupa na najelitnijim skijaškim takmičenjima, a u naredne tri godine očekuje se da će steći iskustvo potrebno za ulazak u top 10 skijašica na svijetu.

 

Muzaferija je i prva bh. sportiskinja koja je ispunila normu za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022, na kojima je nosila zastavu Bosne i Hercegovine.

 

Muzaferija će, shodno današnjem dogovoru, biti zaštino lice Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman, a njenu kacigu ove godine krasit će upravo logo Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman tokom svih takmičenja u 2023. godini, a jedno od njih je i Europa Kup 2023. na Bjelašnici, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.


(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI