OKRIVILI MEDIJE

Horde zla oglasile se o incidentu na Ilidži: Napravili ste 'od muhe slona', htjeli su samo transparent druge navijačke grupe!

Sport 19.01.23, 15:08h

Horde zla oglasile se o incidentu na Ilidži: Napravili ste 'od muhe slona', htjeli su samo transparent druge navijačke grupe!
Podsjećamo predstavnike sedme sile da su mediji s kojim ih poredimo isti oni mediji koji su ne tako davno svojim naslovima navodili narode na sukobe i mržnju. Napravivši “od muhe slona”, upravo ste vi ti koji na taj način budite duhove prošlosti, a ne skupina mladića koja je pokušala da osvoji trofej u vidu transparenta navijačke grupe - poručuju navijači FK Sarajevo

 


Udruženje navijača FK Sarajevo oglasilo se na zvaničnoj stranici povodom nedavnih sukoba na Ilidži.


Njihovo saopštenje prenosimo u nastavku:


- UNFKS osuđuje medijski linč i lažno izvještavanje sa ciljem kreiranja nacionalno motivisanog napada sa drugom navijačkom grupom.


Bespotrebno medijsko preuveličavanje incidenta koji je za epilog imao lakše tjelesne povrede jedne osobe dovelo je do toga da sedam mladih osoba provede trideset dana u pritvorskoj jedinici radi nečega što bi u “redovnim” okolnostima u najgorem slučaju bili zadržani 24 sata.


Neka je na obraz domaćim medijskim kućama koje su svojim bombastičnim naslovima zatrovanim nacionalizmom predstavile se ništa drugačijim od onih iz i pod uticajem vlasti zemlje s kojom dijelimo istočnu granicu.


Podsjećamo predstavnike sedme sile da su mediji s kojim ih poredimo isti oni mediji koji su ne tako davno svojim naslovima navodili narode na sukobe i mržnju. Napravivši “od muhe slona”, upravo ste vi ti koji na taj način budite duhove prošlosti, a ne skupina mladića koja je pokušala da osvoji trofej u vidu transparenta navijačke grupe.


Dokaz da je vaše potenciranje segmenta nacionalizma u incidentu koji se desio bilo bespotrebno je i sam prijedlog optužnice u kojem nigdje nije navedeno da isti ima veze sa nacionalizmom.


Neka je čast rijetkim koji su ostali dosljedni i objektivni i nisu ukaljali čast svoje profesije - navodi se u saopštenju FK Sarajevo.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)