UVIJEK SAMOZATAJNA I SVOJA

Otkriven uzrok smrti slavne manekenke Tatjane Patitz: Patila je tiho, daleko od očiju javnosti

ŽENA iN 12.01.23, 12:40h

Otkriven uzrok smrti slavne manekenke Tatjane Patitz: Patila je tiho, daleko od očiju javnosti
Tatjana Patitz jednostavno nije bila taj tip. Svoju intimu, pa i kad joj je bilo najteže, zadržala unutar kruga najbližih prijatelja

 

 

Njemački supermodel iz 90-ih, Tatjana Patitz, preminula je zbog posljedica raka dojke u svom domu u Santa Barbari, potvrdila je njezina agentica Corinne Nicolas. U usporedbi s kolegicama Cindy Crawford, Naomi Campbell, Lindu Evangelistu i Christy Turlington, najvećim zvijezdama modnih pista devedesetih, s kojima se pojavila na kultnoj naslovnici britanskog Voguea prije točno 33 godine, bila je najpovučenija.


Zacijelo je to razlog zbog kojeg se o njezinoj teškoj bolesti doznalo tek sada, kada je više nema. Iza sebe je ostavila izvanrednu modnu biografiju i devetnaestogodišnjeg sina Jonaha Patitza, manekena u usponu. Dobila ga je u braku s Jasonom Johnsonom kad je malo po malo smanjivala pojavljivanja na modnim pistama. Dakako, mladić je nakon mamine smrti shrvan, nedostupan medijima.


Bila je utjelovljenje aristokratske ljepote ili kako ju je u oproštaju opisala Anna Wintour, globalna direktorica za sadržaj za Condé Nast, "uvijek je bila europski simbol šika, kombinacija Romy Schneider i Monice Vitti. Bila je daleko manje uočljiva, tajanstvenija, odraslija, nedostižnija - i to je imalo svoju privlačnost", piše People.

 

tatjana-patitz


Prerana smrt manekenke iznimne ljepote koja nije blijedila ni u 56. godini, šokirala je svijet. Samozatajna i uvijek svoja, izabrala je odlazak bez pompe, boreći se s rakom u tišini, potpuno drugačije nego što je opaku bolest prihvatila australska pjevačica i glumica Olivia Newton-John. I američka glumica Shannen Doherty uključila je fanove u svoj "rat" s istom bolešću, no Tatjana Patitz jednostavno nije bila taj tip. Svoju intimu, pa i kad joj je bilo najteže, zadržala unutar kruga najbližih prijatelja.


Nakon što je u svijetu mode postigla sve što se moglo (jedna je od najviše objavljivanih manekenki na naslovnicama svih izdanja Voguea), bila je i jedna od zvijezda legendarnog spota Georgea Michaela "Freedom", smanjila je prisutnost na modnim događanjima, no i dalje je snimala za magazine.

 


Bila je žestoka borkinja za prava životinja, posebno divljih konja, redovito se odazivala kampanjama PET-a, a unazad desetak godina usredotočila se i na aktivizam za inkluzivniji svijet u kojem drugačiji, radilo se o LGBTQ zajednici ili oboljelima od HIV-a, neće biti odbačeni. Iza sebe je ostavila bogatstvo od 14 milijuna dolara koje je zacijelo naslijediti njen sin, prenosi Gloria.hr.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI