VEZA SA STARIJIM MUŠKARCEM

'Bio je 30 godina stariji od mene, savršen u krevetu... Dvadeset godina kasnije moj život postao je pakao'

ŽENA iN 10.01.23, 16:51h

'Bio je 30 godina stariji od mene, savršen u krevetu... Dvadeset godina kasnije moj život postao je pakao'
Pročitajte ispovijest žene koja se zaljubila u 30 godina starijeg muškarca. Njoj je bilo 27, njemu 57 godina

 

 


Jedna je žena, koja se predstavila pseudonimom Maria Philip, za Daily Mail priznala da se zaljubila u muškarca koji je bio 30 godina stariji od nje. Bio je bogat, zgodan poput Georgea Clooneyja, a njegove vještine u krevetu redovito su je dovodile do vrhunca. Dvadeset godina kasnije priča je posve drugačija.


Na koljenima, na podu spavaće sobe pažljivo mu reže nokte na nogama. On stenje i stenje jer je očito ‘pregruba‘, a ona mu navlači papuče. Ne, ne radi u staračkom domu, već je riječ o njezinu sada sve zajedljivijem suprugu, prenosi Jutarnji.hr.


"Kad smo se vjenčali prije gotovo 20 godina, bio je prava ‘srebrna lisica‘. On je tad imao 57, ja 27, bio je isklesan i dobro je izgledao, imao je impresivno zategnut torzo tako da je više izgledao kao Brad Pitt, a manje kao tata. I niti jednom me nitko nije pitao jesam li ja njegova kći", započela je svoju priču Maria.


Osim ljepote, imao je i bogatstvo. Kao direktor PR tvrtke u kojoj je Maria radila, hvalio se luksuznom kućom, a imao je jednu i u Portugalu. Također je imao i vozni park skupocjenih automobila, a kako je bio tek friško razveden i bez djece, smatrao se ‘pravim ulovom‘ među uredskim kolegicama.


"Naš seksualni život bio je fantastičan. Odisao je samopouzdanjem i mudrošću pa se činilo kao da posjeduje neodoljivu seksualnu energiju koju muškarci mojih godina jednostavno nisu imali. Ne sramim se priznati, puno sam naučila od njega. Muškarci koji su bili moja generacija seksali su se samo kad smo bili previše pijani da bismo to cijenili. On je pak jednako želio moje zadovoljstvo kao i ja njegovo. Stoga ne iznenađuje što sam ignorirala mamina sve oštrija upozorenja o razlici od 30 godina i odmah sam se zaljubila preko ušiju", priznala je žena.


Tješila se da su brojni slavni parovi, poput Catherine Zete Jones i Michaela Douglasa, Harrisona Forda i Caliste Flockhart ili pak Jasona Stathama i Rosie Huntington-Whiteley, sretni, a među njima je 20 i više godina razlike.


Sada smatra da je ipak trebala slušati svoju majku, koja je samo nekoliko godina mlađa od njezina supruga. Iako se kaže da su godine samo broj, danas se s time ne slaže. Stvari su počele ići nizbrdo kad je njemu bilo 66, a njoj 36 godina. Prvo je on dobio dijabetes, zatim su uslijedili visok krvni tlak, artritis, problemi s prostatom... Ništa od toga nije bila njegova krivica, a ona je svoje zavjete ‘u zdravlju i bolesti‘ shvaćala vrlo ozbiljno.


"Znala sam da ću biti u braku s penzionerom kad ću ući u srednje 30-e i da njegovo utegnuto tijelo neće zauvijek biti takvo. No, nisu zdravstveni problemi ti s kojima mi se bilo teško nositi. To su bile očigledne, nemoguće zanemarive razlike u našim stavovima prema životu, našim željama i potrebama, koje su nastale iznenada i bez upozorenja, pojavile se gotovo preko noći", priznaje.


"Imam 46 godina i ne želim ići u krevet svake noći u 21 sat, kao što on to sada radi. Mislila sam da ćemo zajedno putovati, vježbati - da, čak i u njegovoj dobi - provoditi vikende u prirodi. Gledam svoje prijateljice i njihove partnere koji odlaze na plivanje ili trče pet kilometara i postajem ljubomorna. Naravno, mnogi će reći da sam nezahvalna ili će reći ‘žanješ onako kako si posijao.‘ Navikla sam da me osuđuju u ovoj vezi. Ne sumnjam da su mnogi, kad smo počeli izlaziti i on bi me pokupio svojim Aston Martinom, pretpostavili, u najboljem slučaju, da imamo ljubavnu vezu, a u najgorem, da sam bila sponzoruša. Ipak, tada sam se, ironično, zaljubila u njegove godine, a ne u njegov novac", govori.


Kada ga je tek upoznala taman je bila završila vezu s muškarcem svojih godina. Bili su godinu dana u vezi, a on je i dalje živio s roditeljima i nije imao svoj stan. Njezin sadašnji suprug tada joj se činio poput Georgea Clooneyja. Nakon njihova prvog spoja poslao joj je omiljeno cvijeće te su se počeli viđati na tjednoj bazi. Izlazili su u restorane, provodili vrijeme uz more, navečer bi išli u kazalište... Nikada ništa nije morala platiti.


"Nikada nismo razgovarali o uobičajenim stvarima o kojima su muškarci moje dobi voljeli razgovarati, poput nogometa ili mamurluka. Umjesto toga, razgovarali smo o raznim temama, od ekologije do baleta. Iskreno sam se osjećala poštovanom i voljenom kako se nikada prije nisam osjećala", prisjeća se.


Nakon mjesec dana viđanja, prvi je put prespavala kod njega. Kuća s jacuzzijem, vinskim podrumom i privatnom teretanom sigurno nije bila na odmet. U sljedećih godinu dana postala je dijelom njegova života, a jednom ju je prilikom zasmetalo kad je čula njegove prijatelje kako govore da je ‘sjajno ubo uredsku plavušu‘. No njihov se odnos produbljivao, a površna privlačnost nedvojbeno se pretvorila u pravu ljubav.


Kad ju je zaprosio godinu dana nakon prvog spoja, nije oklijevala reći mu ‘da‘. Mnogi su, naravno, bili skeptični - njezina majka, prijatelji, njegova sestra... No oni su to sve ignorirali. Ni dan danas ne zna je li njezina majka na dan njihova vjenčanja plakala od sreće ili od tuge.


Međutim, u sljedećih 10 godina potrudili su se svima dokazati da su njihove sumnje bile neopravdane. Karijera njezina supruga išla je uzlaznom putanjom, a oni su zaljubljeno putovali svijetom. Maria je prihvatila da nikada neće imati djecu jer se njezin suprug desetljećima prije podvrgnuo vazektomiji, a umjesto toga udovoljila je svojoj ljubavi prema psima. Ali to nije moglo zauvijek potrajati...


"Kad smo bili na vrhuncu naših života, bili smo neusklađeni i sada smatram da je moralo doći vrijeme kada više nismo mogli bježati od neizbježnih izazova koje je predstavljala razlika u godinama od 30 godina. Prvo mračno razdoblje stiglo je na našu 10. godišnjicu. Gledala sam fotografije sa slavlja i usporedila ih s fotografijom s našeg vjenčanja. Kako nisam primijetila? Vilica mu se objesila, bicepsi su nestali, muške grudi pojavile su se na nekoć čvrstim prsima. Bila sam u srednjim 30-ima i nedvojbeno na vrhuncu svoje privlačnosti, samopouzdanija nego što sam bila u 20-ima. Preko noći je naša razlika u godinama postala vrlo jasno vidljiva", priznaje.


"Kad je napunio 67 godina, pratila sam ga na njegov godišnji zdravstveni pregled jer je imao napade vrtoglavice. Pretpostavila sam da će testovi krvi pokazati probleme s kolesterolom, ali umjesto toga, otkrili su mu dijabetes. Svi oni fantastični obroci u kojima smo uživali konačno su ga sustigli. Odlučio je otići u mirovinu. Impulzivnost koju sam kod njega voljela, nestala je i odjednom je bio kod kuće svaki dan. Bez svoje uobičajene dnevne rutine, počeo se baviti svojim bolestima. Svaku glavobolju smatrao je pretečom moždanog udara, svaki trnci u nožnom prstu bili su povezani s dijabetesom", dodaje.


U razdoblju od pet godina od ‘Georgea Clooneyja‘ pretvorio se u Victora Meldrewa iz serije ‘Jednom nogom u grobu‘.

 

"I najmanje stvari bi ga smetale - od postavljanja kanti za smeće ispred kuće, moje neuspješno namještanje vozačkog sjedala u automobilu pa sve do vijesti na TV-u. Prigovarao je za sve i svašta. Naša nekoć otmjena kuća pretvorila se u starački dom - bila je pregrijana, a obroci su se posluživali prema točno određenom rasporedu koji se nikad ne mijenja. Da sam i ja istih godina, naravno, pretpostavljam da bih također osjećala hladnoću i željela bih dobivati obroke u određeno vrijeme. Ali ja nisam sličnih godina kao on. Ne mogu ne zamijetiti činjenicu da se već dugo osjećam kao da sam prerano ostarjela. U svojim 30-ima živim kao da sam u 60-ima - zaglavila sam kod kuće umjesto da uživam u životu", otkriva.


Priznaje da u svakom trenutku pokušava biti ljubazna i suosjećajna prema svome suprugu, ali njezino strpljenje s godinama je nestalo.


"Što se tiče našeg seksualnog života - iako je bio veličanstven tijekom prvih deset godina našeg braka, danas, pa, često zaglavim brojeći ovce da zaspim dok on hrče pored mene. Fizički, nažalost, jednostavno ne može uspjeti učiniti da stvari funkcioniraju onako kako bi on želio, pa koja je svrha? Oduvijek sam mislila da ću biti jedna od onih žena koje imaju beskrajno razumijevanja, ali tu se pokazalo da nisam takva. Seks mi doista nedostaje, a njegovo odsustvo samo dodatno naglašava to da sam preuzela dužnost njegovateljice, a ne supruge. I to postaje sve gore. Ispod kreveta ima plastičnu posudu za mokrenje kako se ne bi po noći morao ustajati iz kreveta. Teško mi je ne probuditi se dok je koristi", objašnjava.


Aston Martin zamijenjen je Fiatom kojim ga vozi na preglede jer je on izgubio osjećaj u jednom stopalu. Pritom, naravno, stalno kritizira njezinu vožnju. Smeta mu i kada želi izaći s prijateljima te inzistira na tome da tjednu kupovinu obavljaju zajedno.


"Naravno, pozelenim od zavisti kad vidim svoje prijateljice kako izlaze ili su u braku s muškarcima mojih godina. Također sam imala više od jedne fantazije o tome što bih voljela raditi s jednim određenim tipom. Možete li me kriviti? Ponekad mi misli odu na još mračnija mjesta. Je li me oženio dobro znajući da ću paziti na njega u njegovoj poodmakloj dobi, lišavajući me najboljih godina mog života?", pita se supruga koja svim mladim, lijepim ženama koje se uvjeravaju da desetljeća razlike u godinama nisu bitna poručuje da jesu - i bit će.


"Čuvajte se srebrnih lisica. Postat će sijedi, stari prigovaratelji prije nego što to shvatite", zaključuje.


(Jutarnji/DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI