JEDNOSTAVAN TRIK, A TAKO UČINKOVIT

Četiri razloga zašto je dirty talk u seksu obavezan: Imat ćete puno žešći orgazam, a za tim čeznete, zar ne?

DEPO PLUS 07.01.23, 14:55h

Četiri razloga zašto je dirty talk u seksu obavezan: Imat ćete puno žešći orgazam, a za tim čeznete, zar ne?
Znanstvenici tvrde da postoji razlog zašto je takozvani prljavi govor ili dirty talk tako učinkovit u krevetu. Dakle, pobrinite se da budete glasniji u spavaćoj sobi jer tihi seks ozbiljno ubija atmosferu i raspoloženje

 

 


Tihi seks može biti ubojica strasti. Vaš partner želi čuti vašu žudnju, želju i koliko uživate u seksu s njim. A dirty talk, kad se radi kako treba, može povećati seksualno uzbuđenje i užitak kod oba partnera.

 


Čak i znanstvenici tvrde da postoji razlog zašto je dirty talk tako učinkovit. Slatko ili prljavo šaputanje partneru u uho može biti odličan okidač za požudu i seksualno uzbuđenje. Čak i ako to kažete preko telefona, može polučiti željeni rezultat.


Seksolog Ness Cooper objasnio je zašto je taj jednostavan trik uvijek tako učinkovit, prenosi Živim.hr.


Dirty talk stimulira mozak


Slušanje tih prljavih riječi stimulira razna područja mozga odgovorna za užitak te dovodi do pojačanog lučenja hormona dobrog raspoloženja dopamina i oksitocina. Pritom se luči i testosteron, što također može pomoći u jačem seksualnom uzbuđenju i intenzivnijem orgazmu.


Usredotočite se na način kako izgovarate prljave riječi


Same riječi jesu važne, ali ton i način na koji su izgovorene jednako su važni. - Na primjer, riječi i rečenice koje se prošapću na uho ili tiho izgovore popraćene erotičnim uzdasima prije će uzbuditi nekoga nego glasno izgovorene prljave riječi koje na mnoge mogu djelovati kao hladan tuš – pojašnjava Ness Cooper. Vrsta riječi koje ćete koristiti ovisi o sklonostima vašeg partnera u seksualnim igricama, primjerice voli li da ga se hvali ili vrijeđa.


Pomaže u smanjenju napetosti


- Zbog lučenja raznih hormona, dirty talk može pomoći u smanjenju razine stresa, te učiniti da seksualno iskustvo osjetite kao intimnije i sigurnije. Može čak pomoći i u aktivaciji područja u mozgu koja su uključena u orgazam – tvrdi Cooper.


Oslobađa od tabua


Za mnoge je seks i dalje tema o kojoj se srame govoriti, a vrlo često ljudi se srame i nastranosti u seksu koje im se sviđaju. Klasičan primjer je uživanje u tome da im se partner obraća s „dobra cura” ili „dobar dečko” kad su u ulozi podčinjenog u seksu. Otvorena komunikacija i prihvaćanje mogu vam pomoći da prevladate taj osjećaj srama.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI