FOTO/ U Sabornom hramu

U Sarajevu služena sveta arhijerejska liturgija povodom pravoslavnog Božića

Hronika 07.01.23, 11:13h

Svetu arhijerejsku liturgiju, povodom pravoslavnog Božića, služio je danas u Sabornom hramu u Sarajevu mitropolit dabrobosanski Hrizostom

 

 

 

Svetu arhijerejsku liturgiju, povodom pravoslavnog Božića, služio je danas u Sabornom hramu u Sarajevu mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

 

U poslanici patrijarha Porfirija, koju je pročitao protojerej stavrofor prof. dr. Vladimir Stupar, istaknuto je da je tajna Božića sadržana u beskrajnom smirenju Prevečnoga koji se rodio kao detence i dozvolio da ga dodirnemo, a umalo, po svezloj zamisli Irodovoj, i povredimo.

 

Navedeno je da, ne mareći za ljudske slabosti, Sin Božji očekuje našu ljubav i omogućuje nam da ga zagrlimo, tako smo o Božiću pozvani da budemo sudeonici njegovog odrastanja u ovome svetu kako bismo uzrasli u meru rasta punoće Hristove.

 

- Braćo i sestre, ako se opredelimo da budemo oblikovani Tajnom ljubavi i smirenja, projavljenom u Događaju Rođenja Hristova, preobraziće se i sve oko nas. Čestitajući vam Božić i Novu 2023. godinu dobrote Gospodnje, želimo vam svako istinsko dobro i neotuđivu radost od Bogodeteta Hrista, uz sveradosni božićni pozdrav: Mir Božji - Hristos se rodi - poručio je, između ostalog - u božićnoj poslanici Srpske pravoslavne crkve.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI