Memoari koji iznose sve prljavštine na površinu

Tuča u kraljevskoj porodici! William nasrnuo na Harryja, a kralj Charles iz razdvajao

Nedjeljni magazin 05.01.23, 14:40h

Tuča u kraljevskoj porodici! William nasrnuo na Harryja, a kralj Charles iz razdvajao
Kralj Charles je zamolio svoje sinove, koji ne prestaju da ratuju, da njegove "posljednje godine ne čine bijednim", navodi se u knjizi princa Harryja, vojvode od Sussexa

 

U odlomku iz Harryijeve dugoočekivane autobiografije "Spare" (prev. Rezervni), koji je prije objavljivanja dat listu The Guardian, vojvoda priča o sastanku sa svojim ocem i bratom nakon sahrane princa Philipa u aprilu 2021, a navodno napominje i kako je stariji brat i budući kralj Ujedinjenog Kraljevstva tom prilikom zbog nesuglasica i fizički nasrnuo na njega.

 

Memoari koji otkrivaju sve bi trebalo da budu objavljeni početkom sljedeće sedmice, a Harry se prisjeća da je Charles stajao između njega i nasljednika "gledajući u naša zajapurena lica". Princ Harry zatim citira svog oca koji je rekao: "Molim vas, momci, ne činite moje posljednje godine bijednim."

 

Odnos između princa od Welesa i njegovog otuđenog brata "visi o koncu" uoči objavljivanja Harryjevih memoara o svemu, tvrde izvori. Upućeni strahuju da će zategnuti odnosi između braće vjerovatno biti dodatno oštećeni napadima na princa Willijama i njegovu suprugu Kate u kontroverznoj knjizi. Za memoare se kaže da su "teški po Williama" i da uključuju opis svađe između braće, kao i vrlo žustru svađu sa Kate. Kaže se da je otac prinčeva, sada kralj Charles, prošao bolje od svog starijeg sina u knjizi, ali je već ranjen kritikama na račun njega i drugih viših članova kraljevske porodice sadržane u Harryijevoj Netflix seriji, koju je radio sa suprugom Meghan.

 

Izvori kažu da, iako je kralj duboko povrijeđen i zbunjen Harryjevim postupcima, on i dalje želi da drži liniju komunikacije otvorenom.

 

Daily Mail je ranije objavio, a prenosi srbijanski Blic, da se William osjeća izdanim i ljutim zbog stalnih napada njegovog brata na kraljevsku porodicu, dok je njihovim zajedničkim prijateljima teško da povjeruju da braća više nikada neće razgovarati nakon svega što su prošli.

 

Dok Buckinghamska palata odbija da komentariše ili bude uvučena u "besmislenu svađu sa Sussexima", postoji stepen "strahovanja" o ​​tome šta će se naći u Harryjevim memoarima.
Izvor koji je upoznat sa knjigom rekao je da vjeruje da će njena objava nanijeti nepovratnu štetu odnosu braće:

 

- Uopšteno govoreći, mislim da će knjiga biti gora po njih nego što kraljevska porodica očekuje. Sve je iznijeto na površinu. Charles je prošao bolje nego što sam očekivao, ali William i gore, a čak je i Kate zadobila po koji udarac. Postoje sitni detalji i opis svađe između braće. Ja lično ne vidim kako će Harry i William moći da se pomire poslije ovoga.

 

U seriji Harry i Meghan na Netflixu, Harry (38) optužio je svog oca da ga je lagao dok je porodica pokušavala da pregovara o 'Megexit' ugovoru za par na kriznom samitu u Sandringhamu u januaru 2020. Rekao je da je bilo "zastrašujuće da moj brat vrišti i viče na mene i da moj otac govori stvari koje jednostavno nisu bile istinite, a moja baka tiho sjedi tu i nekako sve to prihvata".

 

Takođe je tvrdio da su viši članovi kraljevske porodice ljubomorni na Meghaninu popularnost i da su pokušali da je sruše podmetanjem negativnih priča protiv nje u medijima. Izvor je rekao da knjiga – koja bi trebalo da bude objavljena 10. januara – istražuje Harrijevu tugu zbog smrti njegove majke, princeze Diane.

 

- Ukupni utisak je da je ovo čovjek koji se nikada nije oporavio od traume gubitka svoje majke koja je umrla tako mlada. Potom u njegov život dolazi Meghan i on na nju projektuje paralelu sa Dianom.

 

Ostaje nam samo da vidimo kakvi detalji iz knjige će dalje isplivati te da li će se Buckinghamska palata oglasiti ovim povodom.

 

 

(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI