SELEKTORSKA PLATA

Koliko će Faruk Hadžibegić zarađivati na klupi Zmajeva? Iz poruke Vice Zeljkovića dalo se naslutiti...

Sport 05.01.23, 11:50h

Koliko će Faruk Hadžibegić zarađivati na klupi Zmajeva? Iz poruke Vice Zeljkovića dalo se naslutiti...
O tome koliko je zarađivao prethodni selektor govorio je jedan od članova Izvršnog odbora FSBiH netom prije nego što će Petev u januaru 2021. godine biti ustoličen u selektorsku fotelju

 

 

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nije objavio koliko će zarađivati Faruk Hadžibegić na klupi Zmajeva.

 


No, iz poruke Vice Zeljkovića moglo se naslutiti da će novi selektor imati istu plaću kao i njegov prethodnik Ivaylo Petev. To znači da će Hadžibegić zarađivati između 30.000 i 40.000 KM mjesečno.


Predsjednik Fudbalskog saveza BiH, na jučerašnjem predstavljanju novog selektora, kazao je kako će novi stručni štab Zmajeva imati isti budžet kao i tim kojeg je vodio Bugarin, prenosi Hayat.


A o tome koliko je zarađivao prethodni selektor govorio je jedan od članova Izvršnog odbora FSBiH netom prije nego što će Petev u januaru 2021. godine biti ustoličen u selektorsku fotelju.


- Nemamo veću mogućnost od one što su imali prethodni selektori, a to je mjesečna plaća od 30.000, 40.000 KM – rekao je krajem 2020. godine Milorad Sofrenić, član Izvršnog odbora FSBiH, što se očito još nije promijenilo.


Hadžibegić se na klupi Zmajeva debitovati 23. marta 2023. godine u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda (Zenica), a tri dana kasnije sa bh. timom će gostovati kod Slovačke.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI