FOTO/ ŠTA GLEDATI U NAJLUĐOJ NOĆI

Novogodišnje slavlje sa FTV-om: Početak uz 'TV Bingo Show' i novu domaću seriju 'Tender', a onda...

Mediji 30.12.22, 17:00h

Novogodišnje slavlje sa FTV-om: Početak uz 'TV Bingo Show' i novu domaću seriju 'Tender', a onda...
Tradicija nalaže da se i od 2022. godine oprostimo uz obilje nagrada, dobre muzike i lijepih želja, tako da ni ova godina neće biti izuzetak. Doček Nove godine na Federalnoj televiziji započinje „TV Bingo Showom“ (subota, 20:45h)

 

 


U novogodišnjoj noći Federalna televizija emitira predpremijeru domaće igrane serije „Tender“ (subota, 22:30h) snimane u produkciji BH Content Lab platforme BH Telecoma. Serija od 24 epizode nastala je prema ideji i scenariju Srđana Vuletića, dok režiju potpisuju Amra Mehić, Neven Samardžić, Alen Šimić.


Priča je to o tri čovjeka različitih nacionalnih, političkih i životnih stavova, koji čine novoizabranu Komisiju za sprovođenje javnih nabavki. Međutim, ono što ih spaja jače je od svih njihovih razlika - želja da se brzo obogate. U to ime, oni lažu, petljaju, potkupljuju, ulizuju se šefovima. Uz to, tu su i uposlenici administracije koji imaju svoje privatne probleme - hektičan ili nikakav emotivni život, manjak samopouzdanja i socijalne inteligencije koji često staju na put ovoj komisiji. Pritom, niko nije imun na ljubav, pa tako ni uposlenici Agencije. Komisija i administracija kreiraju čudan spoj pun ljubavi i mržnje, prijateljstva i neprijateljstva koji svakodnevno poprima novi oblik u kontaktu sa klijentima Agencije. A Agencija za zajedničke državne nabavke je, naravno, magnet za varalice, lupeže i vucibatine svih vrsta i boja.


U glavnim ulogama su Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić, Nadine Mičić.

 

tender-serija


Tradicija nalaže da se i od 2022. godine oprostimo uz obilje nagrada, dobre muzike i lijepih želja, tako da ni ova godina neće biti izuzetak. Doček Nove godine na Federalnoj televiziji započinje „TV Bingo Showom“ (subota, 20:45h).

 

Federalna televizija i Lutrija BiH najluđu noć u godini boje najljepšim baladama Željka Samardžića, a bend Smajl će nam malo bržim ritmom uz voditelje u ulozi pjevača izmamiti osmjeh na lice i natjerat nas da zaplešemo. Za osmjeh i ples neophodni su nam i dobici koji će uljepšati ulazak u 2023. godinu, tako očekujte  i radujte se sreći ukoliko ste kupili žuti Bingo listić. Ova žuta ulaznica za sreću može vam donijeti Jack pot, vrijedne deseterce i peterce, ali i one izvanredne dobitke: godišnje plate od 36, 24 i 12 hiljada KM. Tu su i ostali ne manje bitni dobici od 20.000KM, 15.000KM, 10.000 KM i dobitak od 5.000KM

 

tv-bingo-show


Novogodišnji filmski program Federalne televizije će, kao i uvijek do sada, biti bogat i raznovrstan. I trajat će cijelu sedmicu.

 

Filmsku magiju započinjemo pravom magijom. Film „Magija na otoku Belle“ (subota, 16:35h) kroz koju će nas voditi Morgan Freeman sve do „Palm Springsa“ (subota, 23:00h) gdje ćemo u vremenskoj petlji uživati u urnebesnoj komediji i tako uploviti u novu godinu.

 

magija-na-otoku-belle-ftv


U 2023. očekuje nas Liam Neeson i „Italijanska priča“ (nedjelja, 20:50h) ispod sunca Toscane, a nakon nje ćemo zabavu nastaviti sa „Divljim fantazijama“ (nedjelja, 22:45h) kojima će nas provesti Pierce Brosnan.

 

italijanska-prica-01

 

Da januar ima više lica, pokazat će nam Kirsten Dunst, Viggo Mortensen i Oscar Isaac u romantičnom trileru „Dva lica januara“ (ponedjeljak, 20:10h), a sa više lica iste osobe susrest će se i Keanu Reeves u krimiću „Na udaru“ (utorak, 20:10h).

 

dva-lica-januara-02

 

Da u životu treba uživati ukazat će nam Jake Johnson, Susan Sarandon i J.K. Simmons u komediji „Živi svoj život“ (srijeda, 20:10h), a sportska drama „Američki hrvač“ (četvrtak, 20:10h) donijet će nam istinitu priču o mladom Irancu koji, iako suočen sa rasizmom, uspijeva postati šampion u hrvanju. Kino festival će nam donijeti francusku priču „Starateljstvo“ (petak, 21:10h) o nasilju u porodici, nagrađenu Srebrenim lavom za najboljeg reditelja Xaviera Legranda i nagradom za najbolji debitantski film festivala u Veneciji.


Nova godina na Federalnoj televiziji obiluje i muzikom za vječnost. Odat ćemo počast velikom Freddieju Mercuryju i jednom od najvećih bendova svih vremena koncertom grupe Queen: Hungarian Rhapsody (subota, 15:05h), održanom 27. jula 1986. godine u Budimpešti, u Mađarskoj. Koncert je održan u sklopu njihove turneje The Magic. U to doba, Queen je bila rijetka muzička grupa sa zapada koja je tokom Hladnog rata nastupila u nekoj od zemalja tzv. Istočnog bloka.

 

queen-02


INXS: Live Baby Live (nedjelja u 08:00h) koncert je sa prepunog Wembleya iz 1991. godine, digitalno remasteriziran i sa najvećim hitovima INXS-a, predvođenog pokojnim Michaelom Hutchenceom. Koncert na Wembleyju bio je posljednji u 12-mjesečnom nizu nastupa diljem svijeta na bendovoj turneji X-Factor Tour koja je oborila rekorde, a gledatelji su tog dana svjedočili bendu na apsolutnom vrhuncu svojih moći. I to nije sve.

 

inxs-ftv


Federalna televizija tokom novogodišnjih praznika donosi i koncerte brojnih domaćih i regionalnih izvođača: Kemal Monteno, Zabranjeno pušenje, Rundek Cargo Trio, Vlatko Stefanovski, Parni Valjak, Amira Medunjanin, Hladno pivo, Atomsko sklonište...


Muzički scenu sublimirat će „Hit jutra“ (subota, 08:45h) kao zbir najslušanijih kompozicija tokom mjeseca decembra. U novogodišnjem izdanju VIP gosti su članovi Zone Isključenja. U bloku In Info najavljujemo nastup TBF-a i Bombaj Štampe, a u Eteru Lakin novi singl Mama.


Brojne emisije Federalne televizije koje su magazinskog tipa imaju svoja novogodišnja izdanja.

 
„Svako dobro“ (subota, 14:00h) donosi nekoliko odabranih priča. Bosna ima Posavinu, a tamo su Kraljevi raga neprikosnoveni vladari drumova. Jedan od prvih gitarskih heroja još je aktivan i to u sedmoj deceniji života. San svakog nordijskog ratnika je sjediti s junacima u dvoranama Valhalle, priča o jedinom bosanskohercegovačkom vikingu.


U novogodišnjem izdanju magazina „Pretežno vedro“ (nedjelja, 16:25h) listamo stranice kalendara. Ovo izdanje bit će nešto dužeg trajanja, sa više muzike i tema aktuelnih pred ispraćaj stare i doček nove godine.  


Magazin „Svijet“ (petak, 17:30) donosi pregled događaja koji su obilježili 2022. godinu. Agresija Rusije na Ukrajinu – događaj bez presedana koji je uzrokovao tektonske poremećaje u međunarodnim geopolitičkim odnosima! Ostanak Si Đinpinga na čelu Kine, smrt kraljice Elizabete, rast populizma i nacionalizma! Tenzije između Srbije i Kosova, kriza u Crnoj Gori.


Bosanskohercegovačku sportsku godinu rezimiramo u magazinu „Sport“ (nedjelja, 12:15h), a obilježili su je bh. plivačica Lana Pudar i tekvandoista Nedžad Husić. Ponovo nas je obradovala i reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci. Iza nas je godina radosti, ali i tuge, jer nas je u 2022. godini zauvijek napustio legendarni Ivica Osim.


Magazin iz kulture (nejdelja, 13:15h) nudi pregled najvažnijih događaja na umjetničkoj sceni u 2022. godini i zaključuje da je ovo bila i godina kulture, godina u kojoj su ponovo oživljeni, u punom kapacitetu, festivali, koncertne i pozorišne aktivnosti, snimali su se filmovi i serije, otvarale galerije, pisale knjige.  


Program za djecu i mlade predstavlja novogodišnje revijalno izdanje „Nađi pronađi“ (nedjelja, 09:10h). Arenu ove TV igre do sada je podijelilo više od stotinu takmičara. Lilo nam dovodi dvije najbolje takmičarke iz proteklih šest sezona. U ruhu prazničnog raspoloženja, imat ćemo priliku vidjeti takmičarke u njihovim domovima, ali i članove njihovih porodica. Ostaje još samo dvoboj i da vidimo ko će dobiti titulu najboljeg među najboljim.

 

strumfovi-01


Za Novu godinu na Federalnu televiziju se vraća i malo plavo društvo. Poslije više od 30 godina od pojavljivanja na malom ekranu, Štrumpfovi su osvanuli u novoj 3D verziji, snimljenoj 2021. godine. Plavi vilenjaci nisu izgubili ništa od svog šarma - nove pustolovine sa starim znacima, simpatičnim Štrumpfovima, zlim Gargamelom i njegovim, ne naročito pametnim, mačkom Azrijelom.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI