privatnost čuvali daleko od očiju javnosti

Massimo je više od 30 godina bio u braku s Eni, ona mu je pomogla da izađe iz pakla droge, a evo kako ju je zaprosio

Nedjeljni magazin 24.12.22, 18:33h

Massimo je više od 30 godina bio u braku s Eni, ona mu je pomogla da izađe iz pakla droge, a evo kako ju je zaprosio
Upoznali su se 1990. godine, kada je ona pisala pjesme za njegov album “Zemlja pjesma”. Rodila se ljubav te su uskoro počeli živjeti zajedno

 

 

 

Massimo i Eni Savić bili su u braku više od 30 godina. Čuvali su svoju privatnost daleko od očiju javnosti, a pjevač je jednom prilikom otkrio da mu je ona bila najveća podrška u borbi protiv ovisnosti.


Upoznali su se 1990. godine, kada je ona pisala pjesme za njegov album “Zemlja pjesma”. Rodila se ljubav te su uskoro počeli živjeti zajedno.


“Dok je spavala, uzeo sam joj mjeru za prsten, otišao u grad i kupio zaručnički prsten. Kad se vratio kući, kleknuo sam pred nju i zamolio je da mi bude supruga”, ispričao je pjevač ranije.

 

Imaju kćerku Mirnu. Važili su za jedan od najskladnijih parova na muzičkoj sceni. Eni se pojavljivala na gotovo svim njegovim koncertima.


“Uopće ne mogu zamisliti da imam ljubavnicu i da nešto moram skrivati od Eni, razmišljati šta ako me neko nazove na mobitel, a Eni se javi. Postoji milion glupih situacija, a ja sam u Eni našao i suprugu i majku naše Mirne i osobu s kojom mogu razgovarati o svemu vezanom za moj posao”, kazao je.

 

Ona mu je pomogla i kada se borio protiv ovisnosti. U istinskoj ljubavi pronašao je snagu da izađe iz pakla droge.

 

“U mojoj borbi presudna je bila moja supruga i moj prijatelj, ljekar Slavko u Zagrebu. Bio sam dovoljno pametan da u jednom trenutku potražim pomoć i ćao – ništa ne možeš sam riješiti. Imao sam fantastičnu životnu ljubav koja mi se dogodila i to je bila dovoljna snaga da krenem ka dobrom”, ispričao je.

 

(Azra, DEPO PORTAL/mr)