Održan sastanak

Podgorica: Crna Gora prva iduća članica Europske unije?

Front 07.12.22, 13:00h

Podgorica: Crna Gora prva iduća članica Europske unije?
Bilčik je istaknuo da je Crnoj Gori mjesto u EU ali je na tom putu nužno provesti niz reformi i stvoriti jake i neovisne institucije

 

 

Na današnjem sastanku crnogorskog ministra unutarnjih poslova Filipa Adžića i kopredsjedavajućeg Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje za Crnu Goru Vladimira Bilčika zaključeno je da bi Crna Gora trebala biti prva iduća članica Europske unije.

 

Kako je priopćeno iz crnogorskog Ministarstva unutarnjih poslova, Bilčik je istaknuo da je Crnoj Gori mjesto u EU ali je na tom putu nužno provesti niz reformi i stvoriti jake i neovisne  institucije.

 

Tijekom sastanka izraženo je očekivanje da će uskoro doći do deblokade ključnih institucija u Crnoj Gori, kako bi se što prije postigla društveno-politička stabilnost, koja je preduvjet za ostvarivanje dobrih rezultata u pregovaračkom procesu.

 

Bilčik je pohvalio stopostotnu usklađenost Crne Gore s vanjskom i sigurnosnom politikom EU kada je u pitanju Ruska agresija na Ukrajinu, stoji u priopćenju.

 

"Crna Gora je apsolutno i nedvosmisleno posvećena europskim integracijama", naglasio je crnogorski ministar Adžić te dodao da će vlasti u Crnoj Gori učiniti dodatne napore kako bi iskoristili iduće razdoblje za intenziviranje aktivnosti na  putu ka EU.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI