buran dan

Nakon Lučića: SIPA uhapsila još jednu osobu u akciji 'Dijamant 2'

Hronika 06.12.22, 18:23h

Nakon Lučića: SIPA uhapsila još jednu osobu u akciji 'Dijamant 2'
Na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva izvršeni pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na četiri lokacije

 

 


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u sklopu operativne akcije „Dijamant 2“, osim ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića, uhapsili još jednu osobu. Kako N1 saznaje, nije riječ o državnom službeniku.


Na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva izvršeni su pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na četiri lokacije.

 

“Slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Pronevjera u službi“, „Prevara u službi“ i „Pomaganje“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine. Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog”, saopćeno je iz SIPA-e.

 

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina dokumentacija i jedno putničko motorno vozilo, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI