slijede nam padavine

Vozači, budite jako oprezni: Noćas i sutra kiša i pljuskovi u većem dijelu zemlje

Hronika 03.12.22, 19:38h

Vozači, budite jako oprezni: Noćas i sutra kiša i pljuskovi u većem dijelu zemlje
Najviše padavina u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu Bosne gdje se očekuje između 10 i 30 mm, lokalno do 50 mm

 

 

Kiša i pljuskovi su danas registrovani nad Hercegovinom, jugozapadnim, zapadnim, sjeverozapadnim te mjestimično centralnim dijelovima Bosne.

 

Većinom je zatoplio, izuzev sjeverozapada Bosne te pojedinih kotlina gdje se usljed nedostatka jačeg vjetra i prisutne inverzije zadržala dugotrajna magla.

 

Sutra dolascima vlažnog zraka sa juga, kiše i pljuskova će biti u većem dijelu zemlje. Intenzivnije padavine od ranih sutranjih sati pa do poslijepodnevnih sati nedjelje. Najviše padavina u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu Bosne gdje se očekuje između 10 i 30 mm, lokalno do 50 mm. U ostatku zemlje količina padavina uglavnom do 10 mm, lokalno na sjeveru i sjeverozapadu moguće do 20 mm. U poslijepodnevnim satima slabljenje padavina, ostat će samo lokalno, a djelimično će biti i sunčanih perioda.

 

Vjetar većinom slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura 2 do 8, na jugu do 12°C. Dnevna na sjeverozapadu Bosne 6 do 10°C, u ostatku zemlje 8 do 16°C.

 

 

U ponedjeljak promjena strujanja na zapadna i jugozapadna. To će nam donijeti većinom pretežno sunčano vrijeme veći dio dana. U večernjim satima i u noći na utorak sa zapada povećanjem oblačnosti lokalno kiša i pljuskovi.

 

Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Jutarnja temperatura 2 do 8, na jugu do 12°C. Dnevna temperatura većinom 6 do 12, u Hercegovini i u mjestima uz sjevernu stranu Dinarida, zbog fenskog efekta jugozapadnog vjetra, od 14 do 18°C.

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI