foto/ 224. poslovnica

Bingo otvorio novi hipermarket površine 4.200 m²: Restoran, bašta, dječja igraonica, uskoro i apoteka...

Biznis Klub 02.12.22, 14:41h

Bingo otvorio novi hipermarket površine 4.200 m²: Restoran, bašta, dječja igraonica, uskoro i apoteka...
Pripremili su i akcijsku ponudu za prvih sedam dana od otvorenja

 

 


Na području općine Kalesija Bingo je započeo sa radom davne 2006. godine. Od tada do danas brojne su investicije ove kompanije u općinu, a današnjim otvorenjem broj maloprodajnih objekata u ovoj općini porastao je na pet.

 

Osim maloprodaje, Bingo je u proteklih 16 godina investirao i u Kaletex, a od 2021. godine otvorio je i pogone za peradarsku industriju: repro centar kapaciteta 6,5 miliona jaja godišnje, inkubatorsku stanicu sa 10 miliona jajnih mjesta, te farmu brojler pilića u kojoj proizvedu jedan milion pilića za godinu dana.

 

bingo-tojsici-10

 

Hipermarket u Tojšićima je površine 4.200 m², od čega je površina hipermarketa 2.400 m².

 

U centru se nalazi restoran sa 60 mjesta, te 20 mjesta u bašti. Tu su još i dječija igraonica, prodaja srebra, a u narednom periodu će biti i apoteka.


„Otvorenjem ovog hipermarketa završavamo našu poslovnu godinu, sada imamo 224 poslovnice. Izgrađen je po posljednjim standardima u trgovini gdje smo se posebno fokusirali na energetsku efikasnost. U blizini  objekta se nalazi i inkubatorska stanica, te smo se odlučili za instalaciju solarne elektrane snage 500kW, koja će električnom energijom snabdijevati hipermarket, inkubatorsku stanicu i fabriku tekstila Kaletex.

 

Kada je u pitanju sadržaj i ponuda u hipermarketu, potrudili smo se da zadovoljimo sve svakodnevne potrebe domaćinstva, uz poseban naglasak na svježe odjele (mesnica, voće i povrće, pekara, delikates), ali bogat asortiman tekstila, kućnih potrepština i techno shop. 

 

Da bismo kupovinu učinili što ugodnijom, kupcima su na raspolaganju restoran, igraonica i prostran parking na kojem ćemo u narednom periodu instalirati samouslužnu autopraonicu“ rekla je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe trade marketinga.

 

bingo-tojsici-x


Zadovoljstvo zbog investicije u njegovoj općini nije krio ni načelnik Sead Džafić: „Drago mi je da zapadni dio dobiva ovakav jedan objekat, za kojeg slobodno mogu reći da je najljepši od svih dosadašnjih Bingo objekata. Ova kompanija je u mom mandatu zaista mnogo uradila na ulaganju u našu općinu. Sada imamo pet objekata gdje građani mogu da kupe sve što im je potrebno, dva u Kalesiji, jedan u Raincima i evo sada dva u Tojšićima. 

 

Kompanija Bingo je najavila još investicija u narednom periodu. Trenutno ova kompanija zapošljava preko 160 osoba na području Kalesije, a ja kao načelnik općine i dalje ću biti tu da pomognem našim investitorima kako bi ulagali u Kalesiju a naravno i zapošljavanjem zadržali mlade ovdje.“


Otvorenje je ispraćeno velikim brojem degustacija i promocija, uz prigodan program za najmlađe, a kupce su nagradili poklonima i besplatnim kupovinama.


Pripremili su i akcijsku ponudu za prvih sedam dana od otvorenja. 

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI