VIDEO/ dokaz(i) pred kamerama

'Znao sam s kakvim prevarantima imamo posla': Nikšić na mobitelu pokazao ko je kako glasao za delegate u Domu naroda BiH

Front 02.12.22, 10:03h

'Znao sam s kakvim prevarantima imamo posla': Nikšić na mobitelu pokazao ko je kako glasao za delegate u Domu naroda BiH
Nikad na televiziju ne nosim mobitel, ali evo sada pogledajte dokaz. Znao sam s kakvim prevarantima imamo posla. Bilo bi dobro da sada postavimo pitanje svima onima zabrinutima u Sarajevu, koji su ovih dana prozivali, vrijeđali zastupnike SDP-a, Vojina Mijatovića, pa i mene - poručio je Nikšić

 

 


Ko su budući ministri? Da li Osmorka ima dovoljan broj delegata kluba Bošnjaka Doma naroda Parlamenta Federacije? Hoće li SNSD pristati na principe djelovanja potpisane sa HDZ-om? Ko će biti predsjednik Vlade Kantona Sarajevo, a ko premijer Federacije?


Ovo su samo neka od pitanja na koja su odgovori traženi u emisiji Polis na TVSA, a gost sinoćnjeg izdanja bio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.


Nakon što je SNSD dobio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, poslanik u NSRS-u, Nebojša Vukanović, uputio je određene optužbe Nikšiću, a i SDP-u kao stranci. Osvrćući se na taj događaj, Nikšić je rekao sljedeće:


- Da budem potpuno jasan, mi nismo draga srca glasali za opoziciju u RS-u, i pokazalo se da je ona nejedinstvena, pokazalo se da se oni ne mogu međusobno dogovoriti. Nije normalno da od dvije liste opozicije, jedna dobije 16 glasova, a druga 11 i da jedan bude nevažeći. Kad saberete to, to je ravno 28 glasova, sa dva glasa SDP-a i jednim glasom SDA. Pošto sam znao s kim imamo posla, mi smo se osigurali i imamo dokaze za koga su glasali zastupnici SDP-a. Nikad na televiziju ne nosim mobitel, ali evo sada pogledajte dokaz. Znao sam s kakvim prevarantima imamo posla. Bilo bi dobro da sada postavimo pitanje svima onima zabrinutima u Sarajevu, koji su ovih dana prozivali, vrijeđali zastupnike SDP-a, Vojina Mijatovića, pa i mene. Mi smo pozivali opoziciju, znajući za ovo, da oni glasaju za naše kandidate. Mi smo opet na sebe preuzeli i donijeli odluku, pogazili neke principe - rekao je Nikšić.


Nikšić je dao svoj komentar i na dešavanja kojima je bila popraćena konstituirajuća sjednica Parlamenta Federacije, gdje je dosadašnji predsjedavajući, Imamović, napustio sjednicu, a osim njega, to je učinilo i nekako zastupnika SDA-a.


- Već viđeno. Naravno, ja razumijem da se oni teško mire sa nepoznatom situacijom. Njima je nepoznato da idu u opoziciju, a prirodno je da se čovjek plaši nepoznatog. Mi smo bili i opozicija i vlast, tako da mogu reći da se ne trebaju ničega plašiti. Komotnije je biti opozicija, nego vlast. Istina je da ostajete bez određenog broja kadrova. Ja razumijem da će i iz opozicije, SDA nastojati blokirati rad vlasti, ali se isto tako potajno nadam, zbog toga što stalno pričaju o interesu države, da će sve one projekte od interese za državu, zaista podržavati - rekao je Nikšić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI