VIDEO/ 'NISAM PRESRETNA, ALI...'

Jasna Duraković 'u glavu': Zašto je HDZ daleko ozbiljniji, kredibilniji i odgovorniji partner od SDA?!

Front 30.11.22, 20:28h

Jasna Duraković 'u glavu': Zašto je HDZ daleko ozbiljniji, kredibilniji i odgovorniji partner od SDA?!
Jednostavno, svaka politička stranka koja je ulazila sa SDA u vlast, vidjeli smo šta se s tom strankom dešavalo, dovedena je maltene do ruba propasti, neke su se možda čak i ugasile - kazala je prof. Duraković

 

 


Gošća emisije Špica na TVSA bila je prof. dr. Jasna Duraković, zastupnica u Federalnom parlamentu BiH, gdje je govorila o konstituisanju novog saziva Parlamenta FBiH, pregovoru SDP sa ostalim političkim partijama, ali i svom povratku u Federalni parlament BiH.

 


Naime, kako kaže, postoje izvjesni problemi kada je u pitanju formiranje Doma naroda na nivou Federacije, zbog nametnutih odluka Visokog predstavnika oko izmjene Izbornog zakona, a kada je riječ o učešću SDA u procesu konstitucije, prof. Duraković ističe:


- Pazite, mi smo ozbiljni ljudi, dakle ne bi bilo ulaska u ovu vrstu pregovora da nismo smatrali da će se rješenja na kraju naći i to rješenje apsolutno isključuje SDA.


Osim toga, profesorica Duraković naglašava kako SDA nije kredibilan niti odgovoran partner za saradnju.


- Jednostavno, svaka politička stranka koja je ulazila s njima u vlast, vidjeli smo šta se s tom strankom dešavalo, dovedena je maltene do ruba propasti, neke su se možda čak i ugasile - kazala je prof. Duraković.


Kako kaže, nije presretna ni zbog učešća HDZ-a, ali on je nezaobilazan faktor.


- HDZ je nezaobilazan faktor na nivou Federacije i daleko ozbiljniji, kredibilniji i odgovorniji partner za formiranje eventualne vlasti na nivou Federacije - zaključila je zastupnica u Federalnom parlamentu BiH.

 

 
 
(DEPO PORTAL/ad)
 
 

 

BLIN
KOMENTARI