FOTO/UREĐENJE DOMA

Tavanski stanovi, neobično i toplo

Arhiva 23.11.10, 13:24h

Renoviranje tavana mnogima nije omiljeno, čak ga i dizajneri interijera često izbjegavaju. Zahtijeva vrijeme, ideje, pa i novac, iako ima i pametnih načina kako uštedjeti

Penthouse u središtu StockholmaNeobični uglovi također su čest problem pri uređivanju te otežavaju pronalazak namještaja za 'čudno' oblikovane prostore.

Penthouse u središtu StockholmaUlf Nelson majstor je pretvaranja praznih prostora u umjetnička remek-djela. Ovaj je put pokazao kako prostor tavanskog stana može biti maksimalno iskorišten – pa da i mi vidimo taj penthouse u središtu Stockholma. Veliki prozori na istočnoj, južnoj i zapadnoj strani daju mu prirodno osvjetljenje, a tu su i velika terasa, moderne kamine i peći, velika blagovaonica, prostrana otvorena kuhinja, spremište za odjeću i ručnike u kupaonici ugrađen u ormarić ispod umivaonika.

Penthouse u središtu StockholmaKao što vidimo, drva im ne nedostaje, tako da su po cijelom stanu, osim drvenog namještaja i podova, vidljive i drvene grede. Odlukom da se ne zatvore zidom dobiveno je puno na prostoru i prozračnosti, a grede postale ukrasne. Bojom tamnog drveta malo odskaču i skreću pozornost, dok ugrađenom rasvjetom, osim što su nosive, dobivaju i drugu funkciju, osim super detalja.

Atticus apartmentProjekt Atticus apartment ideja je koju je pokrenuo Studio Damilano, i radi se o preuređenju starog tavanskog prostora. Svaka soba u ovom chic tavanskom stanu impresionira odličnim dizajnom i odabirom namještaja. Dok 240 kvadratih metara inače i nije neki problem pri uređivanju prostora, tavanski su stanovi ipak zahtjevniji, tako da i sami autori kažu kako su se malo pomučili, a dvije spavaće sobe, dnevni boravak, dvije kupaonice i kuhinja više su nego dovoljni za život.

Atticus apartmentŠta kažete, moderan stan, bijele nijanse, puno prostora i dosta minimalističko uređenje, ili stan s puno drveta, drvenim gredama i nešto 'toplijim' uređenjem? Kako se ono kaže, ponešto za svakoga. Pogledajte FOTOGALERIJU.

(Neon.com.hr, DEPO PORTAL/eb)