MILANOVIĆA NALJUTILO PITANJE NOVINARA

Neću dopustiti da se srpskom narodu nabijaju kompleksi zbog Srebrenice, kao što su drugi nabijali Hrvatima radi Jasenovca!

Front 28.11.22, 19:30h

Neću dopustiti da se srpskom narodu nabijaju kompleksi zbog Srebrenice, kao što su drugi nabijali Hrvatima radi Jasenovca!
Predsjednik Hrvatske je ranije više puta odbacio tvrdnje da je negirao genocid u Srebrenici, pa tako i na ručku s učesnicima regionalnog samita u Sloveniji čiji je domaćin bio Pahor

 


- Neću dopustiti da se čitavim narodima, u ovom slučaju srpskom, nabijaju kompleksi kao što su prethodno oni drugi nabijali Hrvatima radi Jasenovca i tako u krug - rekao je Zoran Milanović novinarima u Zagrebu poslije susreta s odlazećim predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.


Milanović je tako reagirao nakon što su novinari pitali Pahora da komentariše Milanovićeve kontroverzne izjave o genocidu u Srebrenici, među ostalim, da postoje različite vrste genocide i da je “u historiji bilo puno većih zločina”.


Predsjednik Hrvatske je ranije više puta odbacio tvrdnje da je negirao genocid u Srebrenici, pa tako i na ručku s učesnicima regionalnog samita u Sloveniji čiji je domaćin bio Pahor.


Slovenački predsjednik odgovorio je da Milanovića poznaje godinama i da imaju “zajedničke, ali i različite stavove”.


Milanović je zbog pitanja kritikovao novinara rekavši da je Pahora doveo u poziciju da ga ocjenjuje kao da je u Supertalentu ili MasterChefu, a također je pozvao novinare da prestanu da “manipulišu” njegovim izjavama o Srebrenici, prenijela je agencija Hina.

 

(DEPO PORTALa/ad)

BLIN
KOMENTARI