Rukom upisano na papiru, bez pečata i ovjere

Procurili novi dokumenti: Sebiji Izetbegović priznali ispite koje nikad nije položila?!

Hronika 28.11.22, 15:16h

Procurili novi dokumenti: Sebiji Izetbegović priznali ispite koje nikad nije položila?!
Ne zna se ni ko je ni kada rukom ispisao i priložio ove dokumente, za koje je tadašnji dekan Medicinskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Nedžad Mulabegović izdao uvjerenje u svrhu prijave na konkurs

 

 

I dok je sve u vezi s visokoškolskim obrazovanjem Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a i supruge Bakira Izetbegovića, lidera SDA, već mjesecima šuplje poput švicarskog sira, Avaz je u posjedu nove, ekskluzivne dokumentacije koja otkriva da su na Medicinskom fakultetu u Sarajevu „profesorici“ priznati ispiti koje nikad nije ni polagala na postdiplomskom studiju u Zagrebu.

 

To potvrđuju i dva lista papira na kojima je rukom upisano deset ispita s ocjenama Sebije Izetbegović, i to na engleskom jeziku, ali bez ikakvog pečata niti ovjere dokumenta. Pobrojane su i ocjene, među kojima su i tri devetke.

 

Ne zna se ni ko je ni kada rukom ispisao i priložio ove dokumente, za koje je tadašnji dekan Medicinskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Nedžad Mulabegović izdao uvjerenje u svrhu prijave na konkurs. Tada je munjevito i krenula Sebijina akademska karijera, piše Avaz.

 

Radi se o uvjerenju od 5. juna 1996. godine, u kojem stoji:

 

- Izetbegović Sebija, doktor medicine, položila je sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postdiplomskom studiju iz Osnova medicinskih istraživanja - Eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

 

O ovome je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Sarajevo obavijestila Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje već godinu provjerava Sebijinu diplomu, uz sve dokaze iz Zagreba da aktuelna direktorica KCUS-a nije završila postdiplomski studij “Ultrasound in clinical medicine”, niti da joj je na tom studiju izdata bilo kakva diploma.


To je potvrdio i indeks, koji je objavio Avaz, također rukom ispisan, bez pečata bilo kojeg profesora ove visokoškolske ustanove.

 

Da stvar bude gora, ad hoc komisija Medicinskog fakulteta u Sarajevu, osnovana na osnovu zahtjeva Senata Univerziteta u Sarajevu, prije nekoliko dana utvrdila je da je sa Sebijinim ispitima sve uredu te da imaju originalni dokument pisan rukom o ekvivalenciji ocjena.

 

Ostatak teksta kao i dokumentaciju pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI