suzbija mraz čim se stvori

Spriječite zaleđivanje stakla na automobilu: Treba vam samo jedna stvar koju sigurno imate u kući!

Auto & Dom 24.11.22, 18:08h

Spriječite zaleđivanje stakla na automobilu: Treba vam samo jedna stvar koju sigurno imate u kući!
Zaleđena vjetrobranska stakla nisu samo smetnja, već mogu vozače dovesti do kazne

 

 

S obzirom na to da su temperature u nekim mjestima pale i dolazi još hladnije vrijeme, to znači da će vani biti mraz. Temperature ispod nule znače zaleđena vjetrobranska stakla automobila, što može biti iznimno neugodno u ranim jutarnjim satima kada treba krenuti na posao.

 

Zaleđena vjetrobranska stakla nisu samo smetnja, već mogu vozače dovesti do kazne. Srećom, stručnjaci za hladno vrijeme otkrili su nevjerojatno pametan trik koji bi trebao spriječiti da se vaše vjetrobransko staklo smrzne korištenjem osnovnog predmeta iz vaše kuhinje. Predmet u pitanju je – luk, kako prenosi Mirror.

 

Prema stručnjacima, luk može suzbiti mraz čim se stvori na prozoru. Jednostavno prerežite luk na pola i njime velikodušno utrljajte prozore i vjetrobransko staklo noć prije vožnje. Ovo bi prije svega trebalo spriječiti stvaranje mraza. Ako nemate luk, krumpir bi trebao djelovati na isti način, a pritom vas barem neće rasplakati. Ocat djeluje na isti način, pa biste noć prije mogli pošpricati vjetrobransko staklo otopinom octa pomiješanom s vodom.

 

Stručnjaci objašnjavaju da se ocat često koristi kao sredstvo za odmrzavanje jer je njegova točka smrzavanja puno niža od vode, što znači da se voda nema priliku taložiti i smrznuti na octu. Ako ništa drugo ne uspije, možete pokušati napuniti vrećicu toplom vodom i prijeći njome preko vjetrobrana za brzo rješenje.

 

"Možda zvuči očito, ali uvijek je vrijedno spomenuti da vjetrobransko staklo nikada ne smijete polijevati kipućom vrućom vodom. Iako je svaki peti od nas priznao da to čini, čak i polijevanje mlakom vodom može uzrokovati pucanje prozora automobila. Umjesto toga, ulijte malo tople vode u vrećicu s patentnim zatvaračem i zatim protrljajte vrećicu preko vjetrobranskog stakla”, objasnili su stručnjaci.

 

(Večernji, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI