Advokat porodice Memić

Ifet Feraget nakon presude: Zaprepastio me komentar sudije Perića! Nemam problem ni pružiti ruku braniocima, ali...

Hronika 24.11.22, 10:30h

Ifet Feraget nakon presude: Zaprepastio me komentar sudije Perića! Nemam problem ni pružiti ruku braniocima, ali...
Sve skoro što je sudija govorio - mogu demantovati, glasi jedna od njegovih poruka

 

 

Nakon izricanja oslobađajuće presude u predmetu Zijad Mutap i drugi, brojnim okupljenim ispred sudnice Suda Bosne i Hercegovine obratio se Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

 

On je naveo da je bilo nepotrebnih komentara iz sudnice, te da je potrebno bazirati se na dokaze.

 

"Tužioci imaju dokaze: ako je neko prijavio Reno Clio kojeg nema ni na jednom snimku, očigledno vodite istragu koja nije u skladu s okolnostima slučaja, o tome je trebalo govoriti. Tužilaštvo Kantona Sarajevo je namjerno preusmjerilo istragu u pogrešnom pravcu", naveo je Feraget.

 

Dodao je kako je ovo ozbiljna borba za sve građane ove zemlje.

 

"Sve skoro što je sudija govorio - mogu demantovati. Možemo se složiti u jednom, a to je da postoje vrlo visoki standardi za donošenje osuđujuće presude. Nemam problem ni pružiti ruku braniocima, ali radi se u suvišnim komentarima i koji odudaraju od dokaza", rekao je Feraget.

 

On je pojasnio kako je nepovoljna okolnost jer, ako optuženi budu i pravosnažno oslobođeni, ne mogu biti opet optuženi za isto krivično djelo.

 

"Zaprepastio me komentar sudije Perića da su mediji ovdje učinili nešto negativno, to je nevjerovatno", zaključio je advokat porodice Memić.


(DEPO PORTAL/dg)

 

BLIN
KOMENTARI