Nakon oslobađajuće presude Zijadu Mutapu i ostalima

Šta je poručio sudija Branko Perić porodici Memić

Hronika 24.11.22, 10:03h

Šta je poručio sudija Branko Perić porodici Memić
Treba li hapsiti tužioce nakon oslobađajućih presuda? To se nigdje u svijetu ne radi, ne smijem pomisliti da bi neko mogao voditi istragu protiv tužioca zbog ove presude, čini mi se da smo na pragu presedana, zaključio je sudija Perić

 

 

Sud Bosne i Hercegovine u predmetu Zijad Mutap i dr. donio je presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

 

Sudija Perić je imao poruku za porodicu Memić, koju oni, ipak, nisu željeli saslušati. Arijana Memić je poručila da "ima jedan pravedni sudija".

 

"Kunemo se da neće ostati na ovome. Bit će pravde, vi niste pravedni, sram vas bilo", rekla je Arijana, nakon čega je sudija Perić zamolio da napusti sudnicu.

 

Poruka sudije Perića za porodicu Memić je glasila:

 

"Nemojte da gubite nadu. Građanima ove zemlje nikada nije bila potrebnija sigurnost. Ostanite uporni, ali ne dozvolite da se nesrećom manipuliše. Čini mi se da je bilo dosta medijskog manipulisanja, sve to obeshrabruje ljude i pravdu. Prenesite to Murizu Memiću, čuli smo da se pripremaju nove optužnice, to se ne smije lako činiti", rekao je sudija Perić te dodao da je "traganje u propustima prije razrašnjenja događaja udaljavanje od cilja".

 

"Treba li hapsiti tužioce nakon oslobađajućih presuda? To se nigdje u svijetu ne radi, ne smijem pomisliti da bi neko mogao voditi istragu protiv tužioca zbog ove presude, čini mi se da smo na pragu presedana", zaključio je sudija Perić.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI