vikend u skenderiji

Otvoren 'Dječji sajam'u Sarajevu, najveći festival za djecu i porodicu u BiH

Zabava 19.11.22, 13:55h

Otvoren 'Dječji sajam'u Sarajevu, najveći festival za djecu i porodicu u BiH
Moramo djecu educirati o važnosti sporta. Djeca gledaju roditelje i starije od sebe, ako ih budemo vodili u prirodu to će zavoljeti i praktikovati kroz život - naglasila je direktorica sajma Maja Graholski

 

 

Najveći festival za djecu i porodicu u Bosni i Hercegovini 'Dječji sajam' otvoren je danas u sarajevskoj Skenderiji u Dvorani Mirza Delibašić.


Sajam, koji će trajati tokom ovog vikenda, u fokus stavlja važnost kretanja, fizičke aktivnosti i sporta cijele porodice, a naročito djece od najranije dobi.


Direktorica sajma Maja Graholski na otvaranju je kazala da je sajam otvoren nakon dvogodišnje pauze i da će ponovo biti mjesto za cijelu porodicu.


- Pripremili smo bogat program, mnogo zabave, edukacije, sporta i druženja - poručila je Graholski.


Smatra da je potrebno mnogo ovakvih aktivnosti koje u fokus stavljaju fizičku aktivnost u vremenu kada djeca odrastaju u digitalnom svijetu i kada mnogo vremena provode na digitalnim uređajima.


- Moramo djecu educirati o važnosti sporta. Djeca gledaju roditelje i starije od sebe, ako ih budemo vodili u prirodu to će zavoljeti i praktikovati kroz život - naglasila je Graholski.


Na otvaranju sajma djecu je pozdravio i bh. atletičar Amel Tuka, ambasador Dječjeg sajma. On smatra obavezom djeci približiti sport.

 

djeciji-sajam-skenderija-11-2022


- Presretan sam zbog toga, volim raditi sa djecom. Družit ćemo se i igrati. Sport je nešto najljepše što nas zbližava i upoznaje - rekao je Tuka.


Poručio je da se u ovakve projekte svi moraju uključiti, da bi djeca znala šta su prave vrijednosti, a ne da samo prate trendove preko društvenih mreža.


Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić također je stava da je sajam veliki događaj za djecu i roditelje i prilika za kvalitetan vikend.


- Mnoštvo je sadržaja za druženje i igru, dalje od mobitela i digitalnog okruženja - rekao je Avdić.


Slogan ovogodišnjeg sajma je ''Trči, vježbaj, budi jak'', a u festivalskom programu, najavili su organizatori, nastupit će više od 1.000 djece uzrasta do 12 godina.

 

djeciji-sajam-skenderija-11-2022-3

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI