revolt građana zbog gradnje velike stambene zgrade

Teško bolestan čovjek bit će deložiran iz svog stana, Ljubljanska ulica postat će aktivno klizište usred Sarajeva!

Hronika 18.11.22, 21:36h

Teško bolestan čovjek bit će deložiran iz svog stana, Ljubljanska ulica postat će aktivno klizište usred Sarajeva!
Ogorčeni građani iz ulica Emerika Bluma i Trnovska u Sarajevu, u podužem tekstu iznose, kako navode, "argumente zašto treba zaustaviti radove u ul. Ljubljanska 10"

 

 

 

U Ljubljanskoj ulici na broju 10 gradi se veliki stambeno-poslovni objekat (7500 m2), na deset spratova -3P6, koji će negativno utjecati na kvalitetu života građana koji žive u neposrednom komšiluku u naselju Kovačići u Sarajevu.


Radovi će nanijeti dodatnu štetu njihovoj već ratom uništenoj imovini, a neposredno ugrožava život Ive Ritera, koji živi pored u ruševnom objektu.


I sama procedura izdavanja dozvola je nezakonita... Sve ovo i još puno toga tvrde građani iz ulica Emerika Bluma i Trnovska, koji u podužem tekstu iznose, kako navode, "argumente zašto treba zaustaviti radove u ul. Ljubljanska 10".


- Teško bolestan čovjek će biti deložiran iz svog stana. Bit će srušena zgrada koja bi trebala biti historijsko blago BiH. Potkopat će se dvadesetak garaža i urušiti temelji najmanje tri ulaza u ulici Emerika Bluma. Ljubljanska ulica će uskoro postati aktivno klizište.... Sve zato što je neko naumio da na mjestu, koje je prije rata proglašeno opasnim za gradnju zbog podzemnih voda, gradi "modernu", pazi sad sedmokatnicu, da bi Općina Novo Sarajevo popunila prazne budžete a pojedinci nikad pune džepove. Taman kad pomisliš da nema dalje, iznenadiš se!!!! – ugrožena stanarka, stoji na početku pisma stanara ulica Emerika Bluma i Trnovska, koje je dostavljeno medijima, ali i na adrese kantonalnih, gradskih i općinskih nadležnih institucija.


Uz pismo prilažu i dokumentaciju koju možete pogledati OVDJE, a u nastavku pročitati hronologiju događaja oko izgradnje novog stambeno-poslovnog zdanja u ovom dijelu Sarajeva, koju navode kao "argumente zašto treba zaustaviti radove u ul. Ljubljanska 10":

 

ljubljanska-10-pregled-zalba-gradana-1
ljubljanska-10-pregled-zalba-gradana-2
ljubljanska-10-pregled-zalba-gradana-3

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI