U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo

U toku manifestacija 'Sedmica dječjeg prijateljstva BiH i I.R.Iran'

Hronika 09.11.22, 13:03h

Na ceremoniji otvaranja prisutnima se obratio Iranski konzul za kulturu u BiH Mohammad Hossein Ansari, te se zahvalio na podršci i velikoj saradnji menadžmentu Centra i Općini Novo Sarajevo

 

 

Manifestacija pod nazivom „Sedmica dječjeg prijateljstva BIH i  I.R.Iran“  zvanično je počela 7.11.2022. godine u JU “Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ u objektu Grbavička bb (Dječija kuća).

 

Na ceremoniji otvaranja prisutnima se obratio Iranski konzul za kulturu u BiH Mohammad Hossein Ansari, te se zahvalio na podršci i velikoj saradnji menadžmentu Centra i Općini Novo Sarajevo. Istako je značaj učenja o različitim kulturama. Prisutnima se obratila direktorica Centra Emina Selmanović te istakla da je jako važno razvijati međunarodnu saradnju, te da je ovo samo početak saradnje između Iranskog Centra za kulturu i JU “Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“.


Na ceremoniji otvaranja obratila se i pomoćnica načelnika Službe za obrazovanje, kulturu i sport i zahvalila se na saradnji, te istakla da su ovakvi događaji značajni za Lokalnu zajednicu kao i da isti imaju podršku načelnika općine dr Hasana Tanovića. Također su uručene nagrade u tri kategorije za likovne radove po objavljenom konkursu.

 

Do 11.11. 2022. godine realizovat će se radionice za djecu u dnevnom terminu, dok je prikazivanje filmova planirano u večernjem terminu od 18:00 sati.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI